ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΓια πολιτικές ευθύνες μιλά η Δημοτική Αρχή στη χωροθέτηση βιολογικού και σφαγείων

Για πολιτικές ευθύνες μιλά η Δημοτική Αρχή στη χωροθέτηση βιολογικού και σφαγείων

Για πολιτικές ευθύνες μιλά η Δημοτική Αρχή στη χωροθέτηση βιολογικού και σφαγείων

Γ. Τριανταφυλλάκης: «Η φύση δεν αστειεύεται και «εκδικείται» τους πρόχειρους, επιπόλαιους και εγκληματικούς σχεδιασμούς»

Την προηγούμενη δημοτική αρχή «στόχευσε» ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, με αφορμή τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην περιοχή από την πρόσφατη νεροποντή. Η κακοκαιρία έπληξε διάφορες υποδομές, όμως το γεγονός ότι για πολλοστή φορά επλήγη ο χώρος του βιολογικού καθαρισμού και των σφαγείων του Αστακού ανάγκασε το Γ. Τριανταφυλλάκη να στηλιτεύσει τα λάθη του παρελθόντος.

Με ανάρτησή του στα social media τόνισε πως «η φύση δεν αστειεύεται και «εκδικείται» τους πρόχειρους, επιπόλαιους και εγκληματικούς σχεδιασμούς» σημειώνοντας πως έχουν γίνει «τραγικά λάθη στην χωροθέτηση και στην κατασκευή».
«Έργα που έχουν στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ στους δημότες είναι είτε μη λειτουργικά (Βιολογικός Αστακού και Αποχετευτικό Σύστημα),είτε έχουν τεράστιες αστοχίες (Οδοποιία Δρογοβίτσας, Βάρνακα)» πρόσθεσε με νόημα ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.

Μάλιστα σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την περίπτωση του βιολογικού καθαρισμού αναφέρεται ότι «έχει αποδεχτεί πολλές φορές από την πραγματικότητα και όχι επειδή το λέμε εμείς, ότι η χωροθέτηση ήταν εντελώς λαθεμένη και άστοχη, με αποτέλεσμα οι συνεχείς ζημιές στο συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά που έχουμε μία μεγάλη νεροποντή και γι αυτό υπάρχουν πολιτικές ευθύνες».

«Αποδεικνύεται λοιπόν στην πράξη, ότι οι χωροθετήσεις είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που θα πρέπει να γίνεται από αυτούς που έχουν την σχετική ειδική γνώση, με επιστημονικά και μόνο κριτήρια και όχι πρόχειρα και επιπόλαια με πρωτοβουλίες αιρετών. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και με την λάθος χωροθέτηση των σφαγείων Αστακού, όπου βρίσκονται και αυτά χωροθετημένα μέσα στο ρέμα. Λάθη και επιπόλαιες επιλογές που δεν γίνεται να μην τις βρεις μπροστά σου στο μέλλον» αναφέρει ακόμη η δημοτική αρχή Ξηρομέρου.

Εφημερίδα Συνείδηση

Αλλού είναι το πρόβλημα όχι στο Ντουμπάι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr