ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΠοιος είναι περισσότερο “σύστημα” από κακοποιούς που ελέγχουν πανεπιστήμια;

Ποιος είναι περισσότερο “σύστημα” από κακοποιούς που ελέγχουν πανεπιστήμια;

Ποιος είναι περισσότερο “σύστημα” από κακοποιούς που ελέγχουν πανεπιστήμια;

Ποιος είναι περισσότερο “σύστημα” από κακοποιούς που ελέγχουν πανεπιστήμια;

Ανάμεσα στα πολλά εξοργιστικά που διαπίστωσε (;) η ελληνική κοινωνία από την δράση των συμμοριών σε κάποια πανεπιστήμια, λόγω και της σύλληψης ενός δικτύου συμμοριών στην παλιά φοιτητική εστία στου Ζωγράφου, δεσπόζουσα θέση κατέχουν κάποια πράγματα.

Οι συγκεκριμένοι ήταν και βιαστές και σεξιστές κι απ’ όλα, όμως καμία οργάνωση για τη ισότητα σήμερα δεν βγήκε να πει κάτι για το αν προτιμά να είναι οι συμμορίτες στις σχολές ή οι αστυνομικοί. Μην είστε σίγουροι για την απάντηση.

Μετά, εξίσου εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι τελικά τα πανεπιστήμια έχουν αστυνομία και εξουσία και ας λένε οι αντιεξουσιαστές ότι είναι “λέφτερα”. Έλεγχο στις εισόδους των εστιών έκαναν οι ίδιοι οι συμμορίτες! Κανονικό face control στην θέση κάποιου σώματος που θα τσέκαρε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει! Ούτε αυτό ενοχλούσε!

Αντίθετα, λίγες ώρες μετά τα συμβάντα έγινε- αταβιστικά θα έλεγε κανείς, κάπως σαν τα σκυλιά του Παβλόφ– ακόμη μια πορεία για την “αστυνομοκρατία”. Και υπήρξαν κι ενστάσεις για το αν έπρεπε να πυροβολήσει η αστυνομικός τον ποινικό όταν της επιτέθηκε με το κατσαβίδι στην καρωτίδα!

Τα προηγούμενα χρόνια, άλλωστε, καλούσαν καθηγητές την αστυνομία γιατί τους κυνηγούσαν 20 άτομα και οι αστυνομικοί ρωτούσαν “έχουν σκοπό να κάνουν κακούργημα ή απλά σας απειλούν, διότι μόνο σε κακούργημα μπορούμε να μπούμε, λόγω ασύλου”!

Ο δημοσιογράφος πατέρας ενός 17χρονου που τον απήγαγαν (!) οι κακοποιοί-εξουσιαστές του Πανεπιστημίου, τον βασάνισαν, του πήραν τα κλειδιά και μετά βασάνισαν και την οικογένειά του στο σπίτι, είπε ότι η κοινωνία δεν ενδιαφέρθηκε.

Στο σχολείο έμεινε από απουσίες γιατί συνεχώς κατέθετε στην αστυνομία αν και υπάρχει νόμος που λέει ότι έπρεπε να κάνει μαθήματα στο σπίτι! Οι δίκες, τρία χρόνια μετά, δεν έχουνε γίνει! Οι αρχές από την πρώτη στιγμή είχαν το DNA των κακοποιών, κι όμως… τίποτε. Και το πιο ωραίο, όσο οι εγκληματίες είναι προφυλακισμένοι πληρώνονται μισθό από το Ταμείο Αλληλεγγύης!

Αν δεν ήταν δημοσιογράφος, ο πατέρας του άτυχου 17χρονου μπορεί να έβρισκε περισσότερη συμπάθεια, διότι αυτά της λένε κι αυτά μαρτυράει η ελληνική κοινωνία. Το θέμα είναι, τελικά, η εξουσία που εννοείται ότι έχουν τα ΜΜΕ, αφορούν και τους δημοσιογράφους ή μόνο “τα συστήματα”; Μήπως έχουν περισσότερη εξουσία και είναι “συστήματα” οι ποινικοί κακοποιοί κι απλά κάποιες ιδεολογίες δείχνουν αλλού;

Υ.Γ. Ερώτημα: κάτι… Χρυσοχοΐδηδες και λοιποί διώκτες του εγκλήματος (καλά, για τους… Τόσκες δεν μιλάμε) τόσα χρόνια τι έκαναν; Έβαζαν τάξη;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι υπερπτήσεις είναι ή δεν είναι παραβίαση συνόρων;

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ