ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠοιος έχει πει “η χούντα έπεσε γιατί σάπισε”;

Ποιος έχει πει “η χούντα έπεσε γιατί σάπισε”;

Ποιος έχει πει “η χούντα έπεσε γιατί σάπισε”;

“Ο λαός της Αθήνας έβλεπε την χούντα να καταρρέει από τα ίδια της τα ανομήματα και μπήκε στον εύκολο αγώνα, έτσι για την τιμή των όπλων, που λέμε, και ίσα-ίσα για να λέμε πως την χούντα την έριξε ο λαός, τη στιγμή που και οι κότες ξέρουν εκείνο που καμώνονται πως δεν ξέρουν τα μουλάρια, ότι δηλαδή η χούντα έπεσε γιατί σάπισε.

Γιατί, λοιπόν, σκοτώνονται να μαζέψουν τα σάπια φρούτα που κάθε χρόνο πέφτουν κάτω από το δέντρο του Πολυτεχνείου οι όψιμοι αντιστασιακοί; Και, βέβαια, δεν αναφέρομαι εδώ στους έτσι κι αλλιώς ζωηρούς έφηβους που, με κάθε ευκαιρία, το παίζουν επαναστάτες…ή περίπου”!

Ποιος, αλήθεια, τα έχει γράψει-για να μείνουν και ως ντοκουμέντα-όλα τα παραπάνω; Μήπως ο υφυπουργός κ. Συρίγος που χθες είπε κάτι ανάλογο στην Βουλή και βγήκαν από τα ρούχα τους όλοι οι μόνιμα αντιστασιακοί; Όχι, τα έχει γράψει ο Βασίλης Ραφαηλίδης, ο οποίος, εκτός από το ότι υπήρξε μαρξιστής, αντιστασιακός και δημοσιογράφος αντισυμβατικός, είχε περάσει και πολύ καιρό στα κρατητήρια της Μπουμπουλίνας, μαζί με τον Περικλή Κοροβέση.

Τώρα γιατί εξανέστησαν τόσο πολλοί κάποιοι στην Βουλή με όσα είπε ο κ. Συρίγος, μάλλον η απάντηση είναι διπλή: Και για να μην συζητήσουν πολύ με ένα νομοσχέδιο που είχε εκατοντάδες άρθρα και διαφωνούσαν σε 10 όλα κι όλα, αλλά και γιατί όλο το αφήγημα στο οποίο στήριξαν τον βίο τους είχε ως προμετωπίδα τους αγώνες τους που ίσως να μην ήταν, τελικά, και τόσο αληθινοί.

Το λέει, άλλωστε, σε άλλο σημείο του περίφημου κειμένου που είχε γράψει το 2019 ο Ραφαηλίδης:  “(…)πολλοί είχαν την ευκαιρία να βάλουν υποψηφιότητα για πολιτικοί εκεί μέσα στο Πολυτεχνείο. Για τον Μίμη Ανδρουλάκη, τον Κώστα Λαλιώτη και τον Στέφανο Τζουμάκα, ηγετικά στελέχη της εξέγερσης, ο δρόμος προς τη Βουλή, την πολιτική σκηνή, το πολιτικό παρασκήνιο και την εν γένει ελληνική πολιτική αθλιότητα, ξεκινάει από κει”!

Εφημερίδα Συνείδηση

Πυροσβεστική: 71 δασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ