ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠοιος αντέχει τις ανακοινώσεις για τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Ποιος αντέχει τις ανακοινώσεις για τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Ποιος αντέχει τις ανακοινώσεις για τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Ποιος αντέχει τις ανακοινώσεις για τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Έναν μεγάλο κίνδυνο διατρέχουμε (ναι, για άλλη μια φορά!) ως ελληνική κοινωνία κι αυτός δεν είναι άλλος από το ενδεχόμενο να δούμε μέσα στην προεκλογική περίοδο να επιστρέφουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα! Κυριολεκτικά, θα κλάψουνε μανούλες!

Ποιος πρέπει να πιστωθεί την επιστροφή αν τυχόν έχουμε την ατυχία και συντελεστεί; Η σημερινή κυβέρνηση και η (θου Κύριε…) Μενδώνη με την μάλλινη φούστα; Ή η Μελίνα η Μερκούρη που ήταν και αρχόντισσα και ΠΑΣΟΚ ταυτόχρονα; Ποιος το ξεκίνησε και σε ποιανού τα χέρια έλαχε να συμβεί;

Φαντάζεται κανείς από τώρα τις ανακοινώσεις τουλάχιστον 5 ή 6 φορέων και “ανήσυχων” πολιτών που όλα τα παρατηρούν και όλα τα δημοσιοποιούν. Άλλος θα στέλνει δελτία Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για να εξηγήσει ότι με τέτοιες… επικοινωνιακές φούσκες ο λαός δεν μπορεί να ξεχάσει την ακρίβεια και τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι (επιδοματίες) Έλληνες!

Κι άλλος θα γράφει ολόκληρα σεντόνια προκειμένου να μας εξηγήσει ότι τα μάρμαρα είναι κομμάτια από χτίσματα που έφτιαχναν οι δούλοι στην αρχαία Αθήνα και άρα δεν θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτά. Αντιθέτως, θα πρέπει να τα αποκηρύξουμε ως… φασιστικά και να παραμείνουν εκεί στην Βρετανία που είναι πιο πολύ καπιταλιστικά γουρούνια από εμάς!

Για να μην πούμε για τις ομάδες ανυπάκουων κι εξεγερμένων που θα βάλουν ως στόχο της ζωής τους να τα σπάσουν μια μέρα, ως άλλοι Ταλιμπάν ενάντια στην πατριαρχία και τον ελληνοκεντρικό τρόπο σκέψης που κρατά ακόμη από την αρχαιότητα!

Φίλοι Βρετανοί, αν λυπάστε τους καημένους τους παλαβούς που ήδη έχουν βγει στο μεϊντάνι των σόσιαλ μίντια και προσπαθούν να αποδομήσουν την επιστροφή των γλυπτών, αν δεν θέλετε να έχουμε μαζικά εγκεφαλικά, κάντε μας την χάρη και μην κάνετε τίποτε τώρα!

Αφήστε να περάσουν οι εκλογές και μετά βλέπουμε…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Casus belli: Μας πρόλαβαν ή τους προλαβαίνουμε;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ