ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠοιον συνέλαβαν αντί για το δολοφόνο του μαφιόζου Σολόνικ

Ποιον συνέλαβαν αντί για το δολοφόνο του μαφιόζου Σολόνικ

Ποιον συνέλαβαν αντί για το δολοφόνο του μαφιόζου Σολόνικ

Δεν ήταν ο δολοφόνος του Σολόνικ ο  58χρονος ομογενής από την Γεωργία που συνελήφθη πριν από δύο μέρες στη Θεσσαλονίκη καθώς ήρθε στην Ελλάδα για την κηδεία της πεθεράς του.

Ένας ομογενής εργάτης από τη Γεωργία που ήρθε στη χώρα μας το 1996, έχει υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό και πριν μια δεκαετία μετακόμισε μόνιμα στην Κύπρο είναι τελικά ο άνθρωπος που συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, ως τον «ηθικό αυτουργό» της δολοφονίας του μαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ και της φίλης του Μις Ρωσία, Σβετλάνας Κότοβα. Φυσικά, ο άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση και μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει στους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες ότι δεν έχει ιδέα για ποια υπόθεση τον κατηγορούν.

Ο 48χρονος που ακόμα κρατείται στο Μεταγωγών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, ήρθε στην Ελλάδα για την κηδεία της πεθεράς του και όχι μόνο δεν είναι ο δολοφόνος του μαφιόζου, αλλά δεν έχει καμία δικαστική εκκρεμότητα και δεν είναι καταζητούμενος. Δεν είναι παρά ένας βιοπαλαιστής πατέρας δυο παιδιών που το επώνυμο του είναι το ίδιο με αυτό του δολοφόνου και γιαυτό και μπλέκει σε περιπέτειες.

Ερχόταν μόνο για κηδείες

Η ιστορία του 48χρονου σήμερα ομογενούς που πιάστηκε για τη δολοφονία του γκάνγκστερ Σολόνικ και της καλλονής φίλης του Κότοβα το 1997 στο Λαγονήσι, στην Ελλάδα, ξεκινά το 1996. Τότε που ήρθε από τη Γεωργία με τη σύζυγο του να μένει πίσω καθώς ήταν έγκυος στην κόρη τους. Πηγαίνει στην Μάνδρα, μια κοινότητα του νομού Ξάνθης, όπου αρχικά απασχολείται ως εργάτης γης και στη συνέχεια πιάνει δουλειά σε μια χοιροτροφική μονάδα.

Το 1998 και ενώ έχει έρθει και η σύζυγος, γεννιέται ο γιος του. Τότε τον προσαγάγει η Αστυνομία γιατί το όνομα του, το χρησιμοποιεί η ρωσική μαφία και μετά από κράτηση και ανάκριση μιας ημέρας, τον αφήνει αργά το βράδυ ελεύθερο καθώς δεν προέκυψε σε βάρος του το παραμικρό.

Το 1998 μετακομίζει στη Νάουσα, στον κουνιάδο του. Από το 1998 έως το 2010 μένει στη Νάουσα όπου βιοπορίζεται ως οικοδόμος, αγοράζει σπίτι με δάνειο και αυτοκίνητο. Ο 48χρονος το 2005- 2006 υπηρετεί στον Στρατό στην Κομοτηνή, κάτι που είπε και στους αστυνομικούς όταν στις 10:58 το πρωί της Τρίτης ταξίδεψε με την πτήση 547 της Ολυμπιακής από Λάρνακα και μετά από πληροφορία της Interpol, του πέρασαν χειροπέδες.

Το 2010, πηγαίνει στην Κύπρο όπου μένει μόνιμα. To 2012 στην κηδεία του θείου του στην Κομοτηνή και προχθές πάλι ταξίδεψε στην Ελλάδα για να πάει στην κηδεία της πεθεράς του στη Νάουσα.

Τι λέει ο δικηγόρος του 

Ο συνήγορος του 48χρονου κ. Γρηγόρης Μαρκοβίτης τονίζει στο protothema.gr: «Ο δύστυχος εντολέας μου Ιωακείμ Καρσλιάδης είναι ομογενής εκ Γεωργίας και όχι «ελληνοποιημένος Γεωργιανός». Ήρθε στην Ελλάδα οικογενειακώς το 1996 και πρόκειται για ένα έντιμο και φτωχό βιοπαλαιστή.

Ερχόμενος για την κηδεία της πεθεράς του που έγινε στο Γιαννακοχώρι Νάουσας, συνελήφθη, ως γνωστόν, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», χωρίς να γνωρίζει το λόγο. Κατά την διάρκεια της κράτησής του ενημερώθηκε ότι κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή για την υπόθεση Σολόνικ και του διαμήνυσαν ότι θα τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη.

Μετά την διαπίστωση των διωκτικών αρχών ότι πρόκειται για ολέθριο σφάλμα τους, ο εντολέας μου απαιτεί:

1.- Την άμεση απελευθέρωσή του.

2.- Την άμεση και πλήρη αποκατάσταση της βάναυσα τρωθείσας τιμής και υπόληψής του,

3.- Την άμεση ανάκληση του παραπεμπτικού βουλεύματος που του κοινοποιήθηκε για να παραστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών την 24-1-2022,

4.- Την άμεση έγγραφη ενημέρωση ή ανάκληση των δημοσιευθέντων ότι είναι καταζητούμενος για υποθέσεις ναρκωτικών (ποιες, πότε και ποια η ανάμειξή του;) και

Δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του για την αποκατάσταση κάθε ζημίας που υπέστη λόγω προσβολής της προσωπικότητάς του».

Δυτική Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες – Το νέο σχήμα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr