ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠοιον ρώτησαν για το τι πιστεύουν οι μαθητές και οι γονείς τους;

Ποιον ρώτησαν για το τι πιστεύουν οι μαθητές και οι γονείς τους;

Ποιον ρώτησαν για το τι πιστεύουν οι μαθητές και οι γονείς τους;

Ένα από τα βασικά αίτια που αξιολογούνται από τα επιτελεία (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ) αναφορικά με τα αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι το θέμα της Παιδείας και της βάσης εισαγωγής

Δεν είναι μόνο ότι η Νίκη Κεραμέως σάρωσε σε σταυρούς παρότι τα γνωστά ΜΜΕ την παρουσίαζαν ως μια “διαβολική θεούσα” που θέλει να φάει τα νιάτα των παιδιών.
Είναι κι ότι πολλοί αναλυτές εκλογών λένε πως το συγκεκριμένο θέμα έδωσε το απόλυτο σημάδι έλλειψης σοβαρότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Βαρουφάκη κι όποιον το υιοθέτησε, όχι μόνο στους γονείς αλλά και στους μαθητές 17 και 18 ετών που πρωτοψήφισαν!

Είναι χαρακτηριστικό του μικρόκοσμου στον οποίο ζει συχνά η Αριστερά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Το γεγονός ότι ουδέποτε έψαξε ποτέ να δει πως το βλέπουν τα παιδιά τα ίδια και οι γονείς τους το ζήτημα! Εκείνοι δηλαδή που πληρώνουν υποχρεωτικό φροντιστήριο (περί αυτού πρόκειται) στην κατ’ επίφαση “δωρεάν” Παιδεία μας.
Ποιος τους είχε πει ότι τα παιδιά θέλουν αυτό που οι ίδιοι φαντάζονταν απλά και μόνο επειδή κάποιες μειοψηφίες κάνουν συχνά πορείες και καταλήψεις, ένας θεός ξέρει.

Σίγουρα, κάποιοι αδύνατοι μαθητές ή και κάποιοι λίγο “χαβαλέδες” θα ψήφισαν για να μπαίνει ο κόσμος όλος χωρίς βάση κάπου, οπουδήποτε! Άντε και μερικοί ακόμη να ήταν δασκαλεμένοι στα κωλύματα που κρατούν χρόνια όμηρο την Παιδεία μας και στέλνουν τα ελληνόπουλα ακόμη και στην Κύπρο για σπουδές!

Οι υπόλοιποι όμως; Ε, ήρθε η έκπληξη.
Ένα ενσταντανέ από την τηλεόραση πιστοποιεί όλα τα παραπάνω. Λίγα λεπτά πριν πει ο γνωστός κ. Ξυδάκης το περίφημο ότι “τα παιδιά και οι γονείς δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν λόγω ιδρυματισμού”, η γνωστή δημοσιογράφος κ. Γιάμαλη τον ρωτούσε: “Μα πως είναι δυνατόν να ψηφίσουν την Κεραμέως τόσοι πολλοί ενώ ΟΛΑ τα παιδιά ήταν αντίθετα σε ό,τι έκανε;”. Για να απαντήσει και ο φωστήρας κύριος βουλευτής: “Μόνο ΟΛΑ τα παιδιά ήταν αντίθετα; Όχι ήταν και ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς”!

Τερατώδης άγνοια…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ποιοι θα «απορροφήσουν» τους συνδυασμούς που έμειναν στη μέση

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ