Ποιοι κοινόχρηστοι χώροι στο Αγρίνιο; Ούτε οι διαβάσεις τυφλών δεν είναι ελεύθερες!

Όχι ότι πρόκειται για κάτι αμιγώς Αγρινιώτικο ή ότι σε άλλες περιοχές δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο

Ποιοι κοινόχρηστοι χώροι στο Αγρίνιο; Ούτε οι διαβάσεις τυφλών δεν είναι ελεύθερες!

Είναι αλήθεια ότι στην τελευταία συνεδρίαση για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής στο Αγρίνιο, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την δημοτική Αστυνομία Λάμπρος Σκουφής μας άφησε όλους σύξυλους, αποκαλύπτοντάς μας το μέγεθος της αυθαιρεσίας και της παρανομίας στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Πλήρως νόμιμο βρέθηκε το...3% (!) στον έλεγχο που αποκάλυψε ότι πρόσφατα έγινε, με 100 επιχειρήσεις να ελέγχονται και μόλις οι 3 να είναι σωστές σε όλα!

Ακούστηκε βέβαια και το "εντάξει, πολλές παραβάσεις είναι απλά για κάποιες καρέκλες", όλοι όμως ξέρουμε ότι δεν αποτελεί αυτό άλλοθι.

Οι επαγγελματίες είναι γνωστό ότι έλαβαν μια σύσταση -αν μπορεί να την πει έτσι - και υπήρξαν τελικά 17(σ.σ. ολόκληρες!) νέες αιτήσεις από επαγγελματίες που δεν είχαν κάνει ποτέ αίτηση και 13 αιτήσεις για ανανέωση της άδειας από επαγγελματίες που δεν πρόλαβαν. Χάος κανονικό με την πλειοψηφία να...ξεχνά για 3 ή 4 χρόνια ότι πρέπει να κάνει αίτηση για να καταλαμβάνει δημόσιο χώρο.

Όχι ότι πρόκειται για κάτι αμιγώς Αγρινιώτικο ή ότι σε άλλες περιοχές δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο.

Πιθανώς όσο πιο ελκυστικό είναι ένα μέρος για τραπεζοκαθίσματα, τόσο περισσότερο αυξάνεται και η γαϊδουριά γύρω του, τόσο περισσότερο και οι δήμοι ή οι άλλες αρχές κάνουν τα στραβά μάτια.

Οπότε, αφού ακόμη είμαστε στην αρχή, σε αυτό που κάποιοι γονείς λένε "όταν η μέλισσα πάει στο λουλουδάκι" στα άβγαλτα παιδιά για να τους περιγράψουν το σεξ, ας ξεκινήσουμε κι εμείς από τα βασικά.

Αφήστε τις καρέκλες στην πλατεία ή σε έναν πεζόδρομο που είναι εκτός νόμιμων τετραγωνικών ή που δεν έχουν αίτηση.

Κατεβάστε πρώτα τις πολλές ομπρέλες που πατάνε πάνω στις διαβάσεις τυφλών ή/και αναπήρων στην πόλη! Κάθε μέρα από εκεί περνάτε όλες οι αρχές του τόπου. Δεν είναι και λίγες, ε; Ειδικά όπου έχει γίνει ανάπλαση και βλέπεις ένα μαγαζί κάθε βδομάδα να έχει κάπως...αυγατίσει, δεν μπορεί σε κάποιο διάδρομο τυφλού πρέπει να πατάει!

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο γάμος των ομόφυλων και η κομματική προσήλωση στον ανασχηματισμό

Η πλευρά Μαξίμου πάντως υποστηρίζει ότι δεν ήταν κριτήριο η στάση στο γάμο των ομοφύλων και απόδειξη είναι η υπουργοποίηση των κυρίων Γκιουλέκα, Καραγκούνη και Γκίκα, που καταψήφισαν το συγκεκριμένο νόμο