ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠοια σύνδεση; «Πάτρα – Πύργος» και «Άκτιο – Αμβρακία»!

Ποια σύνδεση; «Πάτρα – Πύργος» και «Άκτιο – Αμβρακία»!

Ποια σύνδεση; «Πάτρα – Πύργος» και «Άκτιο – Αμβρακία»!

Ωραία και όμορφα τα συζητάνε στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου και για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου και για τα πολεοδομικά σχέδια και για όλα τα θέματα. Ας είμαστε όμως και λίγο προσγειωμένοι στην πραγματικότητα. Η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, μπορεί να είναι ο διακαής πόθος όλων μας, όμως δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ. Εξάλλου, αν υπήρχε φως, κάτι θα είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση…

Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Υποδομών, καλώς ή κακώς, δεν ασχολείται με τίποτε άλλο πέραν το «Πάτρα – Πύργος» και «Άκτιο – Αμβρακία». Αυτά τα δύο έργα είναι τα μεγαλύτερα οδικά έργα στη Δυτική Ελλάδα και αν δεν «ξεμπλοκάρουν» οριστικά, αν δεν ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023, κινδυνεύουμε όχι μόνο να χάσουμε την κοινοτική χρηματοδότηση, αλλά να επιστρέψουμε και χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επομένως, η μοναδική προτεραιότητα τώρα είναι αυτά τα έργα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ουτοπικό ή κάτι εξαιρετικά δύσκολο, ώστε να δεσμευτούν τα λίγα χρήματα που χρειάζονται για να γίνει η περιβαλλοντική μελέτη και οι συνοδές μελέτες, που θα καταστήσουν ώριμη τη μελέτη – δωρεά του Χρ. Ράδου για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Αν βέβαια οριστικοποιηθεί στις Βρυξέλλες το Ταμείο Ανάκαμψης με ένα επιπλέον ΕΣΠΑ για την Ελλάδα από το 2021 και μετά, τότε πολλά πράγματα αλλάζουν.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr