ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠοια καθαριότητα; Εδώ σφάζουν μοσχάρια και ό, τι μένει το πετάνε στα σκουπίδια!

Ποια καθαριότητα; Εδώ σφάζουν μοσχάρια και ό, τι μένει το πετάνε στα σκουπίδια!

Ποια καθαριότητα; Εδώ σφάζουν μοσχάρια και ό, τι μένει το πετάνε στα σκουπίδια!

Έχει ενδιαφέρον η συζήτηση που γίνεται εδώ και μέρες-ίσως και ενόψει της εορταστικής περιόδου που αυξάνει την κίνηση και άρα τα σκουπίδια-για το αν γίνεται σωστή ή όχι διαχείριση, αν το ζήτημα είναι το προσωπικό, η διοίκηση, η νοοτροπία ή κάτι άλλο.

Καταρχήν, να ξεκαθαριστεί ότι οι διοικούντες κι ο Δήμος είναι για να δίνουν λύσεις και να κινητοποιούν και το κράτος για να αντιμετωπιστούν ακριβώς αυτές οι νοοτροπίες που βλέπουμε με τους κάδους να πηγαίνουν βόλτα τις νύχτες, με τα κλαδιά που κόβουν οι ιδιώτες και τα πετούν στα σκουπίδια παρότι είναι υποχρεωμένοι να φροντίζουν για να τα παίρνει ο Δήμος ή να τα διαχειρίζονται οι ίδιοι και τόσα άλλα.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι υπάρχουν τόσο σοβαρές αντικοινωνικές συμπεριφορές που χρειάζεται να διερευνηθούν ακόμη και ψυχιατρικά!

Το, δε, κράτος ασχολείται με όλα τα ήσσονος σημασίας θέματα προκειμένου να μην αντιμετωπίσει τον ίδιο τον… κυρίαρχο λαό κατά μέτωπο. Για παράδειγμα, φέρνει νόμο για “υποχρέωση περιμετρικών δεντροστοιχιών στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις”! Ο υπουργός είπε πως θα υπάρξει διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς πριν την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τα όρια και τα ύψη των δέντρων, αλλά επισήμανε ότι είναι σημαντική για το τοπίο και την αποκατάσταση της οπτικής όχλησης!

Ναι, αυτό μας πείραξε! Τα έχουμε λύσει όλα τα υπόλοιπα και μας πείραξε η όχληση από την θέα των φωτοβολταϊκών(και φυσικά των ανεμογεννητριών).

Εδώ μαθαίνουμε ότι η καθαριότητα του Δήμου Αγρινίου τις προάλλες πήγε στην Γραμματικού και βρήκε μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών να έχει πετάξει ο άλλος τα υπολείμματα από το μοσχάρι που έσφαξε σπίτι του! Δέρμα, κόκκαλα, αίματα, τα πάντα όλα! Και παράνομος γιατί το έσφαξε στο σπίτι του κι όχι στο σφαγείο και το πέταξε να έρθει να το μαζέψει ο Δήμος!

Τι να λέμε τώρα για το χάλι μας; Εδώ πάνε για δουλειά με ειδικά αποσμητικά οι υπάλληλοι με αυτά που βρίσκουν στους κάδους ακόμη και στο κέντρο της πόλης, όχι μόνο δίπλα σε κρεοπωλεία αλλά και σε απλά μαγαζιά που πουλάνε τροφή…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Με διαφορετικά σταθμά προέκυψαν οι εξαιρέσεις για τα Νομικά Πρόσωπα;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ