ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΠογωνιά Αιτωλοακαρνανίας: Ξεκίνησε η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου

Πογωνιά Αιτωλοακαρνανίας: Ξεκίνησε η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου

Πογωνιά Αιτωλοακαρνανίας: Ξεκίνησε η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου

Άρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή του Δικτύου Αποχέτευσης Πογωνιάς, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ η υλοποίηση του οποίου εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της τουριστικά αναπτυσσόμενης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας. 

Στo πλαίσιo της μελέτης προτείνονται τα απαιτούμενα έργα για τη συλλογή των ακαθάρτων της κοινότητας και τη μεταφορά αυτών στη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Παλαίρου.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο ακαθάρτων θα συλλέγει τα αστικά λύματα και ορισμένες επιπλέον ποσότητες υπόγειου νερού και επιφανειακής απορροής που εισέρχονται σε αυτούς και θα επιτρέπει την ελεύθερη ροή αυτών μέσω βαρύτητας ενώ με τη βοήθεια καταθλιπτικού αγωγού τα λύματα θα μεταφέρονται στην ΕΕΛ Παλαίρου η οποία βρίσκεται πλησίον του οδικού άξονα Παλαίρου – Πογωνιάς και σε απόσταση περίπου 2,5 χλμ από την πόλη της Παλαίρου.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο που κρίθηκε απαραίτητο για την περιοχή της Πογωνιάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής, έργο περιβαλλοντικής προστασίας που θα βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η Πάλαιρος και η Πογωνιά παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και όπως σημειώνεται από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, “μέλημα μας είναι οι καλυτέρευση της ζωής των δημοτών μας αλλά και τον χιλιάδων επισκεπτών”.

“Η έγκαιρη και αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και δυνατοτήτων που παρέχουν τα διάφορα προγράμματα είναι η βασική μας προτεραιότητα”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δη.Πε.Θε. Αγρινίου: Ανακοινώθηκε το ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πρόγραμμα της νέας σεζόν

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr