ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠΟΕΔΗΝ: Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν 6.000 συμβασιούχοι – Τι ζητούν από τον υπουργό Υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν 6.000 συμβασιούχοι – Τι ζητούν από τον υπουργό Υγείας

ΠΟΕΔΗΝ: Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν 6.000 συμβασιούχοι – Τι ζητούν από τον υπουργό Υγείας

Σε αναβρασμό βρίσκονται 6.000 συμβασιούχοι στα δημόσια νοσοκομεία που εργάζονται στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση καθώς απειλούνται με άμεση απόλυση. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) εξήγγελλε πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα από το πρωί μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.

Οι συμβασιούχοι από το πρωί διαμαρτύρονται έξω από το Υπουργείο Υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει στάση εργασίας από τις 09.00 μέχρι και τη λήξη του ωραρίου καταγγέλοντας ότι ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί ανάθεσης των εν λόγω υπηρεσιών σε εργολάβους. Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για το θέμα των 6.000 συμβασιούχων είχε το πρωί αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ με άγνωστο ακόμα το αποτέλεσμα των συζητήσεων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία για τους συμβασιούχους (ΣΟΧ) (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά από τον υπουργό Υγείας να παρέμβει στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, ώστε να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς σε όποιο στάδιο και εάν βρίσκονται. Επίσης, πέρα από τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητούν να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση δυνατότητας των Νοσοκομείων να συνάπτουν νέες συμβάσεις που έχουν κηρυχθεί νόμιμες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Πηγή: ertnews.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ