ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΗ ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλει την ανάθεση σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου του δήμου Ναυπακτίας

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλει την ανάθεση σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου του δήμου Ναυπακτίας

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλει την ανάθεση σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου του δήμου Ναυπακτίας

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλει την ανάθεση σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου του δήμου Ναυπακτίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), με ανακοίνωση της, καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ναυπακτίας για την
προκλητική και απαράδεκτη –όπως την χαρακτηρίζει-απόφασή του να αναθέσει σε Ιδιωτική Εταιρεία τον εσωτερικό έλεγχο για το έτος 2022 του Δήμου Ναυπακτίας.

Η απόφαση, σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα, υπονομεύει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας και δημιουργεί προηγούμενο ανάθεσης σε ιδιώτες αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών του Δήμου.

Συγκεκριμένα η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρει ότι ο Δήμαρχος Ναυπακτίας με την ανάθεση αυτή που φτάνει τις 15.000 ευρώ «επιβάρυνε τους Δημότες με το υπέρογκο αυτό ποσό επιλέγοντας Ιδιωτική Εταιρεία, προφανώς της αρεσκείας του, αφού ούτε καν τα προσχήματα του διαγωνισμού δεν κράτησε».

Και καταλήγει : «Το πιο μεμπτό ωστόσο είναι, πώς ο κ. Δήμαρχος σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας-Δωρίδας θα μπορούσε να προχωρήσει στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίες (Ο.Ε.Υ.), να συστήσει μονάδα εσωτερικού ελέγχου και να διενεργήσει αυτή τον έλεγχο του Δήμου Ναυπακτίας χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις και περίεργες μεθοδεύσεις. Έτσι, το Δημόσιο θα ασκούσε τον έλεγχο του Δημοσίου και όχι «διορισμένος» ιδιώτης από τον Δήμαρχο με τους Δημότες να πληρώνουν το… μάρμαρο».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αντί για “αντρών-γυναικών”, “όρθιοι-καθήμενοι” στην τουαλέτα εστιατορίου στον Κάλαμο!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ