ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο ποδόσφαιρο στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχει ανάγκη συστήματα, χρειάζεται τις ομάδες του

Το ποδόσφαιρο στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχει ανάγκη συστήματα, χρειάζεται τις ομάδες του

Το ποδόσφαιρο στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχει ανάγκη συστήματα, χρειάζεται τις ομάδες του

Όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στις εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας δεν θύμισαν ούτε ποδόσφαιρο ούτε Αιτωλοακαρνανία. Κάτι άλλο ήταν και μαθηματικά οδήγησαν στην απαξίωση και σε μια απόφαση σαν αυτή που ήρθε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προ λίγων 24ώρων.

Η διοίκηση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας κρίθηκε έκπτωτη. Με ποιο αιτιολογικό; Για “παράνομη συμμετοχή σωματείων στις εκλογές για ανάδειξη Δ.Σ.”, τόσο απλά, τόσο καταδικαστικά και τόσο υποτιμητικά για το ποδόσφαιρο στην περιοχή!

Ήταν τόσο εξόφθαλμα όσα συνέβησαν με τις ομάδες, που μάθαιναν στη πορεία ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι να φτάσουμε να αποκλειστεί κι ο αντίπαλος υποψήφιος, ώστε, όσο και καλή προαίρεση να είχες, καταλάβαινες ότι όλο αυτό ήταν κάτι συντονισμένο, μια πρωτοβουλία μιας ομάδας ανθρώπων.

Το ερώτημα είναι γιατί… Ποιος ο λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο;

Ας μην κοροϊδευόμαστε, για τη διοίκηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ερίζουν πολλοί που δεν τους νοιάζει αν θα παίζει μπάλα στην Αιτωλοακαρνανία η μία ή η άλλη ομάδα.

Τους νοιάζει να διατηρηθεί ένα status quo για τους δικούς τους λόγους. Με λίγα λόγια, δεν είναι το θέμα τους το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά η ψήφοι των Ενώσεων στο κεντρικό επίπεδο διοίκησης.

Το αποτέλεσμα που έχει προκύψει είναι ότι το σπορ, και σε επίπεδο διοίκησης, είναι πιο απαξιωμένο από ποτέ και έχουν απογοητευθεί πάρα πάρα πολλοί που θα ήθελαν να βοηθήσουν.

Όμως η απόφαση της ΓΓΑ είναι υπαρκτή και, παρότι οι θιγόμενοι θα προσφύγουν στα δικαστήρια με την σειρά τους, το μεγάλο βήμα για να μάθει ο πολύς κόσμος γιατί φώναζαν τόσοι πολλοί για τις εκλογές και όσα ακολούθησαν, έγινε.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι, έτσι όπως πάει το πράγμα, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν παρά οι ομάδες που μπορούν να έχουν κάποιον μεγάλο οικονομικό παράγοντα για να παίζουν μπάλα οι νέοι και μόνο οι πολύ εξειδικευμένες ακαδημίες για να παίζουν ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο και να βελτιώνονται οι πολύ νέοι.

Οι ψευτοεγωισμοί πρέπει να μπουν στην άκρη και να συμβάλουν όλοι να γίνουν κανονικές εκλογές. Να μπουν για μια φορά στην άκρη τα γνωστά νταραβέρια που συχνά ξεκινούν από πολύ προσωπικά “θέλω”.

Πρέπει να αναδειχθεί μια διοίκηση που θα φροντίσει το άθλημα, όχι για τις προσωπικές επιδιώξεις ή τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες του καθενός.

Από εδώ και πέρα πρέπει να επικρατήσει η λογική και η απαίτηση για ποδόσφαιρο με αληθινό ερασιτεχνικό και αναπτυξιακό κομμάτι.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι το ποιος μας κάνει τα χατίρια στο μικρό ή στο μεγάλο μας χωριό-πόλη, να τον στείλουμε “στα όργανα” στην Αθήνα να είναι “μέσα στα κουμάντα”.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ