ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια“ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαραννανίας: Μύθοι και πραγματικότητα” σε εκδήλωση στον Αστακό

“ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαραννανίας: Μύθοι και πραγματικότητα” σε εκδήλωση στον Αστακό

“ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαραννανίας: Μύθοι και πραγματικότητα” σε εκδήλωση στον Αστακό

Τo Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και η Αναπτυξιακή Εχινάδων και Αιτωλοακαρνανίας Α.Ε., διοργάνωσαν από κοινού, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων & Αιτωλοακαρνανίας, Μύθοι και Πραγματικότητα, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες εργαζόμενοι των επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας στην Αιτωλοακαρνανία δηλώνοντας τη στήριξη τους στις προσπάθειες του φορέα της ΠΟΑΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, ήταν  μια εκδήλωση με ιδιαίτερη σημασία, καθότι οι εργαζόμενοι που αποτελούν την ψυχή των ιχθυοκαλλιεργειών, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν διεξοδικά και με επίσημα στοιχεία της Πολιτείας, για την διαδικασία χαρακτηρισμού και οριοθέτησης της Π.Ο.Α.Υ.

Oι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τo χρονικό χωροθέτησης και έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) της εν λόγω ΠΟΑΥ.

Επίσης, έγιναν αναλυτικές παρουσιάσεις των διαβουλεύσεων τόσο με τις Υπηρεσίες όσο και με τους τοπικούς φορείς του Δήμου Ξηρομέρου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και λοιπών εκπροσώπων όπως και παρουσίαση της μελλοντικής εικόνας της ιχθυοκαλλιεργητικής δραστηριότητας με βάση τους άξονες και τους κανόνες που θέτει το ΠΔ.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση σχετικά με το πρόγραμμα περιβαλλοντικών μετρήσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί καθώς και εκείνων που πρόκειται με βάση το ΠΔ να προγραμματιστούν.

Η εκδήλωση τέλειωσε με την κοπή της πίτας.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ