ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Πνίγει» το Νοσοκομείο Αγρινίου το «κύμα» νοσηλειών: Υπάρχουν πια λύσεις;

«Πνίγει» το Νοσοκομείο Αγρινίου το «κύμα» νοσηλειών: Υπάρχουν πια λύσεις;

«Πνίγει» το Νοσοκομείο Αγρινίου το «κύμα» νοσηλειών: Υπάρχουν πια λύσεις;

«Πνίγει» το Νοσοκομείο Αγρινίου το «κύμα» νοσηλειών: Υπάρχουν πια λύσεις;

Διακομιδές ακόμη και ασθενών που δεν χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ

«Ψάχνουμε για λύσεις» λέει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, τι άλλο όμως απομένει όταν και η νέα πτέρυγα γέμισε με ασθενείς;

Αναμένεται στο Αγρίνιο η λοιμωξιολόγος, Καρολίνα Ακινόσογλου, για να δώσει οδηγίες για τη διαχείριση της κατάστασης

Η μεγάλη προσέλευση ασθενών με covid στο Νοσοκομείο Αγρινίου τα τελευταία τέσσερα 24ωρα εξάντλησε τις δυνατότητες του νοσηλευτικού ιδρύματος, με αποτέλεσμα από τη στιγμή που δεν διαφαίνεται κάποια αισθητή μείωση στους αριθμούς των κρουσμάτων και η πίεση θα συνεχιστεί, να αναζητούνται λύσεις έκτακτης ανάγκης.

Επί του παρόντος όμως η μόνη λύση που εφαρμόζεται είναι οι διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

Πλέον και η νέα πτέρυγα που αναπτύχθηκε στην κλινική covid πριν από περίπου δύο εβδομάδες έχει κατακλειστεί από ασθενείς.

Υπενθυμίζεται πως ήδη τα τελευταία 24ωρα έχουν γίνει διακομιδές και συγκεκριμένα τρεις ασθενείς από το Αγρίνιο έχουν μεταφερθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ άλλοι δυο νοσηλεύονται στην ΜΕΘ Covid του ίδιου νοσοκομείου.

Ενδεικτικό της αύξησης των νοσηλειών, που καταγράφεται είναι ότι χθες στο Νοσοκομείο Αγρινίου υπήρχαν 67 νοσηλευόμενοι στην κλινική covid, ενώ πριν από δύο εβδομάδες, στις 16/11, ο αριθμός των νοσηλευομένων ανέρχονταν στα 35 άτομα.

Γ. Καρβέλης : Αρκετά επιβαρυμένη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης

Χθες ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε την κατάσταση στο νοσοκομείο «αρκετά επιβαρυμένη», καθώς οι νοσηλευόμενοι χθες το πρωί είναι 67. Όπως αναφέρθηκε από το Γ. Καρβέλη εξετάζεται η διάθεση και άλλων κρεβατιών και η μεταφορά ασθενών σε όμορα νοσοκομεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες υπήρξε συνάντηση του Γ. Καρβέλη με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Γ. Αλμπάνη για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης, ενώ πιθανότατα σήμερα το Νοσοκομείου Αγρινίου θα επισκεφθεί η καθηγήτρια – λοιμωξιολόγος, Καρολίνα Ακινόσογλου, ώστε να συνδράμει και αυτή από επιστημονικής άποψης στον τρόπο διαχείρισης του μεγάλου όγκου των ασθενών.

Το προσωπικό του νοσοκομείου και ιδίως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του παθολογικού τομέα δίνει κυριολεκτικά μάχη όλο το 24ωρο, προκειμένου να ανταπεξέλθει στον τεράστιο όγκο των ασθενών καθώς επίσης και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Γιώργος Αλμπάνης, αλλά και η Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων Ελένη Σούκη, καθώς και μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου, βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με το προσωπικό της κλινικής covid, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό στη μάχη με αυτό το νέο κύμα της πανδημίας.

Ωστόσο είναι δεδομένο πια ότι και το προσωπικό πλέον βρίσκεται στα όριά του.

Κυρίως όμως για άλλη μία φορά στα όρια του βρίσκεται συνολικά το νοσοκομείο καθότι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά έχει εξαντληθεί και το plan b (που ήταν οι 60 κλίνες συνολικά) του νοσοκομείου.

Όσο τα νέα κρούσματα δεν μειώνονται το πιο πιθανό είναι να υπάρξουν και άλλες διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, όπως συμβαίνει ήδη και για τους ασθενείς που χρειάζονται ΜΕΘ covid, καθώς η προοπτική να προστεθούν και άλλες κλίνες covid μοιάζει αρκετά δύσκολη, λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, αλλά και γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει μόνο αν ουσιαστικά έκλειναν άλλες λειτουργίες του Νοσοκομείου, πράγμα που θα σήμαινε την ακόμη περισσότερο μονοθεματική λειτουργία του.

Στενάζει από το βάρος ο παθολογικός τομέας 

Την πολύ δύσκολη που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου και το βάρος που επωμίζεται όλο το προσωπικό του παθολογικού τομέα περιγράφει με γλαφυρό τρόπο, ο φαρμακοποιός του Νοσοκομείου και Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου Στέλιος Μερμίγκης.

Η ανάρτηση του κ. Μερμίγκη στα social media έγινε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου:

«Πριν από λίγο γύρισα στο σπίτι από το νοσοκομείο. Αν ο φαρμακοποιός είναι εκεί κάτω μέχρι αυτή την ώρα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να καταλάβει και ο πιο αδαής τι γίνεται αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου. Δυο γυναίκες παθολόγοι δίνουν από το πρωί μια άνιση μάχη.

Η μια βρίσκεται όλη μέρα στα επείγοντα όπου υποδέχεται δεκάδες περιστατικά ενώ η άλλη έχει υπό την ευθύνη της 65 ασθενείς με τη νόσο covid διασκορπισμένοι σε διαφορετικούς ορόφους και ταυτόχρονα άλλους 40 ασθενείς από άλλες παθολογικές αιτίες στην παθολογική κλινική μας.

Το ίδιο έγινε και χθες με τους δυο άλλους παθολόγους μας και το ίδιο και χειροτέρα αναμένεται να γίνει αύριο (σ.σ. σήμερα Δευτέρα) και πάει λέγοντας.

Ντρέπομαι πλέον να λέω ότι εφημερεύω παρότι είμαι απίκο 15 μέρες το μήνα, βάζοντας τυπικά τον εαυτό μου στην ίδια μοίρα με αυτούς τους ανθρώπους.

Οι παθολόγοι μας λοιπόν μαζί με τους δυο πνευμονολόγους βρίσκονται στα κόκκινα εδώ και ένα χρόνο.

Αυτοί λοιπόν μαζί με το σύνολο του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που ιδροκοπάνε νυχθημερόν με τις στολές αστροναύτη υπερβάλλοντας εαυτούς προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς, είναι οι πραγματικοί ήρωες για τους οποίους τους είμαι ευγνώμων.

Επειδή όμως και οι πιο καλοφτιαγμένες μηχανές κάποτε χαλάνε πόσο μάλλον οι άνθρωποι, είναι πολύ πιθανόν να επέλθει η κατάρρευση.

Τα γράφω όλα αυτά δημόσια αφενός για να ενισχύσω και εγώ με τη σειρά μου τα αιτήματα των συναδέλφων προς τους διοικούντες για οποιαδήποτε ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου προς τους συμπολίτες μου ειδικά σε εκείνους που έχουν μια τελείως λανθασμένη εικόνα για τη σοβαρότητα της κατάστασης προκειμένου να τους προτρέψω για ακόμη μια φορά να πράξουν τα στοιχειώδη αλλά τόσο αναγκαία όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους γύρω τους: εμβόλια, μάσκα, τεστ. Οι καιροί ου μενετοί».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης: Εμποδίων συνέχεια…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr