ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΗ Πλώσταινα στο μικροσκόπιο των επιστημόνων το Σεπτέμβρη

Η Πλώσταινα στο μικροσκόπιο των επιστημόνων το Σεπτέμβρη

Η Πλώσταινα στο μικροσκόπιο των επιστημόνων το Σεπτέμβρη

Το πρόβλημα της δυσοσμίας στην Πλώσταινα, ειδικά τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και γενικότερα η διαχείριση της λιμνοθάλασσας που τα τελευταία χρόνια αργοπεθαίνει, θα αποτελέσουν αντικείμενο ειδικής ημερίδας τον Σεπτέμβρη.
Η ΑΙΧΜΗ απευθύνθηκε στο δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο θέτοντάς του ένα πρόβλημα που απασχολεί την Μεσολογγίτικη κοινωνία εδώ και καιρό. Η αλλαγή της κατάστασης προς το χειρότερο για πολλούς θα αντιμετωπιστεί με την άρση των αναχωμάτων και την αποκατάσταση της επικοινωνίας των νερών ενώ πρέπει να διερευνηθεί η επίπτωση που προκαλείται στην περιοχή από την δραστηριότητα των Αλυκών. Όλα αυτά είναι σε γνώση του δημάρχου που ζήτησε από τις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» την διεξαγωγή σχετικής επιστημονικής ημερίδας στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημά του έγινε αποδεκτό και το Σεπτέμβρη προγραμματίζεται ημερίδα με την συμμετοχή «ειδικών» που πρέπει να μελετήσουν το πρόβλημα και να προτείνουν λύσεις. Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος πρέπει να προβληματίζει όλους καθώς το Μεσολόγγι δεν έχει περιθώρια για να συνεχίσει αυτή η κατάσταση.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr