Πληρώνουμε όλοι για να κλέβουν κάποιοι το ρεύμα

Οι ρευματοκλοπές από 201 εκατ ευρώ το 2021, εκτινάχθηκαν στα 789 εκατ ευρώ το 2022, για να...πέσει πέρυσι το κόστος στα 400 εκατ ευρώ!

Πληρώνουμε όλοι για να κλέβουν κάποιοι το ρεύμα

Ευτυχώς που φέτος οι τιμές στο ρεύμα κινούνται πτωτικά, διότι με την εξάπλωση του φαινομένου των ρευματοκλοπών, όχι από κάποιες ευπαθείς οικογένειες πλέον, αλλά οργανωμένα από μαγαζιά που ειδικεύονται στην παραβατικότητα, καθοριστικό ρόλο παίζει η διαμόρφωση των τιμών της κιλοβατώρας.

Όσο πιο αυξημένη είναι η τιμή της, όπως συνέβη το 2022 στην καρδιά της ενεργειακής κρίσης, τόσο περισσότερο και το κόστος που επωμίζονται οι συνεπείς καταναλωτές.

Έχει πλέον διαπιστωθεί ότι οι ρευματοκλοπές γίνονται κατά κύριο λόγο από το χώρο της διασκέδασης και του εμπορίου, συμμετέχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και βασικός κρίκος της αλυσίδας είναι οι ηλεκτρολόγοι που παρέχουν τεχνογνωσία έναντι αδράς αμοιβής.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση, ο ηλεκτρολόγος που θα καταδικάζεται αμετάκλητα για συμμετοχή ή συνέργεια σε ρευματοκλοπή, θα του αφαιρείται η άδεια άσκησης επαγγέλματος και θα τιμωρείται πλέον σωρευτικά με χρηματική ποινή και φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους!

Ο διαγωνισμός για την σταδιακή κάλυψη της χώρας με ψηφιακούς μετρητές αργεί ακόμη και έτσι η Ελλάδα θα παραμείνει μιας από τις λιγοστές χώρες στην ΕΕ μαζί με Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχία αλλά και Γερμανία (!), με λίγους έως καθόλου έξυπνους μετρητές.

Η πραγματικότητα όμως παραμένει και την πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι: αν και έχει πέσει πολύ η τιμή της χονδρικής στο ρεύμα, εντούτοις οι λογαριασμοί μένουν και πάλι στα ίδια επίπεδα, ίσως ελάχιστα και να αυξηθούν!

Οι ρευματοκλοπές από 201 εκατ ευρώ το 2021, εκτινάχθηκαν στα 789 εκατ ευρώ το 2022, για να...πέσει πέρυσι το κόστος στα 400 εκατ ευρώ!

Για να πληρώνουμε όλοι μαζί εκείνους που έχουν το μαγαζάκι τους(μωρέ οι καημένοι) και τους άλλους που δεν θέλουν ούτε διακανονισμό να κάνουν!

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βουλευτής της "Ελληνικής Λύσης" ζητά χωρισμό της Αιτωλοακαρνανίας σε δύο νομούς!

Eπικαλείται τo «Kίνημα Αιτωλοακαρνάνων», μια πρωτοβουλία πολιτών κυρίως από το Αγρίνιο που είχε οργανώσει πριν από δύο χρόνια διαδικτυακό δημοψήφισμα με αφορμή την διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που τελικά δεν έγινε!