ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΠλήρωμα 94: Μετά το Καστελλόριζο ετοιμάζεται για Μεσολόγγι και όχι μόνο

Πλήρωμα 94: Μετά το Καστελλόριζο ετοιμάζεται για Μεσολόγγι και όχι μόνο

Πλήρωμα 94: Μετά το Καστελλόριζο ετοιμάζεται για Μεσολόγγι και όχι μόνο

Καστελλόριζο, Μεσολόγγι, Τρίκαλα. Το Πλήρωμα 94 ξεκίνησε και συνεχίζει τα ταξίδια του με γρίφους, παιχνίδια ενώ προετοιμάζεται καρναβαλικά!

Δραστήριο, εφευρετικό και πολυσχιδές. Το πλήρωμα 94 ζει και αναπνέει καρναβαλικά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και έχει βάλει ως στόχο να γνωρίσει σε όλη την Ελλάδα τι σημαίνουν γρίφοι και παιχνίδι.

Εδώ και χρόνια μας έχουν συνηθίσει στα λεγόμενα Καρναβαλοτάξιδα, με την ομάδα να έχουν πάει σε 20 προορισμούς, σε 5 χώρες, δηλαδή Ιταλία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Μαυροβούνιο αλλά και Ελλάδα. Μετά από δύο χρόνια, φέτος η ομάδα αποφάσισε να καλύψει τις ελλείψεις σε ταξίδια ξεκινώντας με το Καστελλόριζο, όπου από τις 24 έως τις 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Γρίφων.

Περισσότεροι από πενήντα επιστήμονες, ερευνητές και καλλιτέχνες συμμερίστηκαν το όνειρο του ιδρυτή του Μουσείου Γρίφων Μεγίστης, Πανταζή Χούλη – που ενσαρκώθηκε στην ιδέα της Ελένης Γραμματικοπούλου – και με ενθουσιασμό πήραν μέρος στις τριήμερες εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου.

Μάλιστα όπως μας είπε ο Πέτρος Ψωμάς, αυτός είναι και ο νονός του συγκεκριμένου Φεστιβάλ και όπως σημειώνει μιλώντας στο pelop.gr «Εμείς κληθήκαμε να διοργανώσουμε ένα παιχνίδι πλοήγησης. Τους πήγαμε γρίφους σαν και αυτούς που ξέρουμε εμείς. Αυτοί περισσότερο είχαν σπαζοκεφαλιές, εμείς γρίφους άλλου είδους, με την λογική του ύφους τους να ακολουθεί αυτή του Κρυμμένου Θησαυρού».

Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, χάρη στην άρτια οργάνωση της Ελένης Γραμματικοπούλου, η οποία γνωρίζει όσο λίγοι τον τομέα της επικοινωνίας της επιστήμης και στον φιλόξενο «οικοδεσπότη» Πανταζή Χούλη, το Πρώτο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Και η επιτυχία της συμμετοχής της Πάτρας και συγκεκριμένα του πληρώματος 94 ήταν τόσο μεγάλη που όπως μας είπε ο Πέτρος Ψωμάς τους κάλεσαν και του χρόνου.

Με τα χρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού, κόκκινο, κίτρινο και μπλε, βρέθηκε στο Καστελλόριζο το Πλήρωμα 94
Όπως μάλιστα μάθαμε για αυτή την αποστολή έχει γυριστεί και ένα ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Ηλία Καρατζούλη, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση του μοντάζ και περιλαμβάνει στιγμές από την αρχική ανακοίνωση για την συμμετοχή, έως τις συναντήσεις αλλά και το ταξίδι και τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Και επειδή μιλάμε για το Πλήρωμα 94, εννοείται πως τα ταξίδια θα έχουν και συνέχεια. Αυτή τη φορά στις 23 και 24 Οκτωβρίου θα τους βρούμε στο Μεσολόγγι για να πάρουν μέρος στο Παιχνίδι Πόλης που διοργανώνεται από την «Ιερή Πόλη» και την Φιλαρμονική «Διονύσιος Σολωμός» με τίτλο «Ο κυνηγός». Φυσικά, το Πλήρωμα 94 θα είναι και φέτος εκεί, με έναν διαφορετικό ρόλο αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα πρόκειται για την τρίτη φορά που συμμετέχουν στο παιχνίδι, τις δύο προηγούμενες φορές ως παίκτες όμως τώρα ως συνδιοργανωτές!

Επόμενη στάση είναι το Μεσολόγγι!

Επόμενη στάση είναι τα Τρίκαλα, όπου το Πλήρωμα 94 θα μεταβεί στα τέλη Μαΐου, καλεσμένο του τοπικού συλλόγου ζαχαροπλαστών, ο οποίος θα διοργανώσει πανελλήνιο συνέδριο ζαχαροπλαστικής. «Εμείς θα διοργανώσουμε ένα παιχνίδι για τους ζαχαροπλάστες και τους συνοδούς τους» μας λέει ο Πέτρος Ψωμάς.

Και όταν τον ρωτάμε τι γίνεται με το Καρναβάλι, η απάντησή του είναι άμεση: «Εμείς προετοιμαζόμαστε Καρναβαλικά ό,τι και να γίνει. Φτιάχνουμε καινούργια στολή (σ.σ. το Πλήρωμα 94 έκαψε την προηγούμενη στολή του) ενώ προετοιμάζουμε και καρναβαλικές δράσεις».

pelop.gr

Εμβολιασμοί: Έσπασε το «φράγμα» του 50% η Αιτωλοακαρνανία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr