ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο“Πλημμύρισε” με προσκόπους το Αγρίνιο – Πρωτεύουσα της δράσης τους για τρεις μέρες η πόλη (εικόνες)

“Πλημμύρισε” με προσκόπους το Αγρίνιο – Πρωτεύουσα της δράσης τους για τρεις μέρες η πόλη (εικόνες)

“Πλημμύρισε” με προσκόπους το Αγρίνιο – Πρωτεύουσα της δράσης τους για τρεις μέρες η πόλη (εικόνες)

Το Αγρίνιο φιλοξενεί την  37η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 1η Μαΐου 2022.

Η μεγαλύτερη πολιτιστική συνάντηση εφήβων γίνεται στο Αγρίνιο που συγκεντρώνει 94 Κοινότητες Ανιχνευτών από όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμος για τρεις ημέρες γίνεται η πρωτεύουσα της δράσης  προσκόπων  από όλη την Ελλάδα που παρουσιάζουν την έρευνά τους, ανταλλάσσουν ιδέες, κάνουν νέους φίλους και διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983  στην Πάτρα και επαναλήφθηκε το 1984 και το 1985, σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους Ανιχνευτές να παρουσιάσουν αντικείμενα έρευνας τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Επιπροσθέτως, υπάρχει και η ειδική κατηγορία «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ», που αφορά στην εξοικονόμηση αλλά και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, πρωτότυπες εφευρέσεις που προστατεύουν και ωφελούν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

Η Π.Α.Π.Ε. περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, διαγωνισμό κόμικ, σκίτσου και γελοιογραφίας και φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο: pape.sep.org.gr

Η διοργάνωση ανήκει στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου.

Από το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από δράσεις, όπως παρουσιάσεις εργασιών και προβολές, τόσο στο Παπαστράτειο Μέγαρο όσο και στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Άνεσις”.

\

Αγρίνιο: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήμα της οδού Κ. Βάρναλη από την Τετάρτη

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr