Πλημμύρα στο Μεσολόγγι

Πολλοί δρόμοι του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού πλημμύρησαν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πολλές κλήσεις. Η περιοχή του Μεσολογγίου αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα για δεύτερη φορά μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

 

Η κακοκαιρία χθες δημιούργησε πολλά προβλήματα στην περιοχή του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα ανακουφίζοντας παράλληλα τους κατοίκους της περιοχής. Συγκεκριμένα, από την πόλη του Μεσολογγίου η πυροσβεστική δέχθηκε 8 κλήσεις εκ των οποίων οι 5 αφορούσαν αντλήσεις από υπόγεια και σπίτια. Από την περιοχή του Αιτωλικού υπήρξαν 4 κλήσεις εκ των οποίων οι 2 για άντληση υδάτων. Βέβαια, τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί αφού και οι δρόμοι τόσο του Μεσολογγίου όσο και του Αιτωλικού πλημμύρησαν, κάνοντας τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα, αν και για κάποιες ώρες το πρωί ο καιρός στο Μεσολόγγι δεν προϊδέαζε για τα προβλήματα αυτά.  Ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ Καραπάνος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ Καραπαπάς ήταν επί ποδός ώστε να βοηθήσουν την κατάσταση ο καθείς από το μετερίζι του.

Στον αντίποδα, αν και στο Αγρίνιο η κίνηση των αυτοκινήτων ήταν φανερά αυξημένη και η μεσημεριανή βροχή δυσκόλεψε πολύ τις μετακινήσεις δεν υπήρξε απολύτως κανένα πρόβλημα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν δέχθηκε καμία απολύτως τηλεφωνική κλίση. Οι δύο υπηρεσίες και οι δήμοι είναι σε επιφυλακή καθώς σύμφωνα με μετεωρολογικά δελτία η ίδια κατάσταση θα επικρατήσει σήμερα αλλά και αύριο. Η αστάθεια του καιρού τις τελευταίες τρεις μέρες δημιούργησε αναστάτωση στην καθημερινότητα και τις μετακινήσεις όλων των πολιτών και τα χθεσινά προβλήματα στον δήμο Μεσολογγίου ενέτειναν την κατάσταση. Από την πρώτη περίοδο που ξεκίνησαν φέτος οι βροχές οι πολίτες του Αγρινίου, μέχρι στιγμής, στάθηκαν πιο τυχεροί αφού δεν σημειώθηκε καμία πλημμύρα στην πόλη και την περιοχή, εν αντιθέσει με αυτούς του Μεσολογγίου που ζουν για δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, πλημμύρες στην πόλη τους και την περιοχή τους.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr