ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠλήγμα και στα Τμήματα της Πάτρας

Πλήγμα και στα Τμήματα της Πάτρας

Πλήγμα και στα Τμήματα της Πάτρας

Πλήγμα και στα Τμήματα της Πάτρας

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν είχε επιπτώσεις μόνο στα πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας. Επηρέασε και Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στην Πάτρα, κάποια εξ΄αυτών μάλιστα ανήκουν στη χορεία των λεγόμενων περιζήτητων σχολών, όπως το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής που τελικά κατάφερε να καλύψει λίγες περισσότερες από τις μισές θέσεις (134 από τις 217 θέσεις).  Καλύπτονται οι 134.

Σε άλλες περιπτώσεις το τµήµα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών είχε 96 θέσεις και 37 επιτυχόντες, το τµήµα Λογοθεραπείας  είχε 88 θέσεις και 33 επιτυχόντες και το τµήµα Γεωλογίας το οποίο είχε 178 θέσεις και µόλις 11 επιτυχόντες.

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα Τμημάτων σε όλη την Ελλάδα με ελάχιστους φοιτητές θέτει εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητα των τμημάτων αυτών.

Ήδη οι πρυτάνεις ζητούν τη στήριξη της πολιτείας στα περιφερειακά ΑΕΙ, ενώ οι Σύγκλητοι των ιδρυμάτων θα πρέπει σύντομα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αναδιάρθρωση του ΑΕΙ.

Σίγουρα κάποια Τμήματα αργά ή γρήγορα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα καταργηθούν. Δεν αποκλείεται όμως με βάση τις προτάσεις των ΑΕΙ αλλά και της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης να υπάρξουν και ιδρύσεις νέων πιο στοχευμένων στην αγορά εργασίας  Τμημάτων.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ήδη προτείνει την ίδρυση νέου Τμήματος (Αειφορικής Γεωργίας) της Γεωπονικής Σχολής στο Αγρίνιο.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Γυμνάσιο σε ένα κεφαλοχώρι, τρία πανεπιστημιακά Τμήματα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr