ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΣτο πλευρό των πυρόπληκτων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Στο πλευρό των πυρόπληκτων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Στο πλευρό των πυρόπληκτων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την συμπαράσταση της στους κατοίκους και τους αγρότες-κτηνοτρόφους των δεκάδων χωριών των νομών Ηλείας και Εύβοιας που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και έδωσαν μάχη για να προστατέψουν τα σπίτια, τις καλλιέργειες και τις περιουσίες τους μαζί με το προσωπικό της Πυροσβεστικής.

Η μάχη απέναντι στις πυρκαγιές είναι ακόμα σε εξέλιξη, σε όλη την χώρα ιδιαίτερα και στον νομό μας, μιας και αυτές οι μέρες είναι οι πιο επικίνδυνες του χρόνου για αυτό έστω και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέσα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και έγκαιρα, όπου και αν εκδηλωθούν να μην υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και τις λαϊκές περιουσίες, να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. καταστροφές εξάλλου είχαμε και με τη φωτιά στην περιοχή της Βόνιτσας, οπου κάηκαν πάνω από 1000 ελαιόδεντρα, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις περα από δασική έκταση.

Γι αυτό και καλούμε τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας να οργανώσει την πάλη του, να είναι σε ετοιμότητα και να επαγρυπνεί, καθώς σήμερα υπάρχουν τα τεχνικά μέσα και η επιστημονική γνώση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και όλων των φυσικών καταστροφών.

Στεκόμαστε στο πλευρό και στηρίζουμε τα αιτήματα των συντονιστικών επιτροπών Πυρόπληκτων σε Ηλεία και Εύβοια. Ιδιαίτερα απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, στα οποία η κυβέρνηση προτάσσει αποζημιώσεις «ψίχουλα» που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο το μέγεθος της καταστροφής.

Είναι γνωστό το παιχνίδι της κυβέρνησης και το έχουμε ζήσει και εμείς χρόνια τώρα, με καταστροφές από πλημμύρες, καύσωνες, φωτιές, τώρα με το μεγάλο πρόβλημα της ακαρπίας που αντιμετωπίζουν πολλοί παραγωγοί, οπου με όχημα τον απαράδεκτο κανονισμό του ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις είτε δεν υπάρχουν είτε είναι ελάχιστες και καθυστερούν πολλές φορές μέχρι και χρόνια

Η Ο.Α.Σ.Α. στέκεται αλληλέγγυα στις διεκδικήσεις των αγροτών, παράλληλα όμως συνεχίζει την έμπρακτη αλληλεγγύη με είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και με ζωοτροφές που αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανάγκη να δοθούν στους κτηνοτρόφους ώστε να συνεχίσουν την υπάρχουσα παραγωγή.

Η αλληλεγγύη οργανώνεται σε κάθε αγροτικό σύλλογο, αλλά και για καλύτερη επικοινωνία στο τηλέφωνο 6978 778641

Σύλληψη 43χρονου στο Ξηρόμερο για ναρκωτικά – Καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του δενδρύλλια κάνναβης

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr