ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΣτο πλευρό των εργαζομένων Κοινωφελούς προγράμματος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στο πλευρό των εργαζομένων Κοινωφελούς προγράμματος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στο πλευρό των εργαζομένων Κοινωφελούς προγράμματος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Απόφαση για την παράταση των εργαζόμενων που απασχολούνται στις υπηρεσίες και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω του πρώτου κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, έλαβε το βράδυ της Δευτέρας το Περιφερειακό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας οτι καλύπτουν πάγιες και διαρκεις ανάγκες.

Συγκεκριμένα κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, με εισήγηση του ο Προεδρος του Σώματος Τάκης Παπαδόπουλος, έφερε προς έγκριση ψήφισμα που προβλέπει.

Να απαιτηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κυβέρνηση, η προώθηση των διαδικασιών πρόσληψης τακτικού προσωπικού στις Περιφέρειες, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες και τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις.

Να αναγνωριστεί η σημαντική προσφορά των απασχολουμένων στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Να παραταθεί ο χρόνος απασχόλησης όλων των εργαζομένων του πρώτου κυκλου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στις υπηρεσίες της έδρας και τις Περιφερειακές Ενότητες, τουλάχιστον έως την πρόσληψη των οφελουμένων του επόμενου κύκλου, που βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες πιστώσεις είτε από Εθνικούς, είτε από Ευρωπαϊκους πόρους.

Να εξαφασφαλιστεί η καταβολή επιδόματος ανεργίας στους οφελουμένους των προγραμμάτων, χωρίς αποκλεισμούς μετά το πέρας της απασχόλησης τους.

Να δοθεί η δυνατοτήτα στους οφελειμένους του πρωτου κύκλου να μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και στο δεύτερο κύκλο ή εναλλακτικά να συμμετέχουν ξεχωριστά σε ποσόστο 15% επί των προσφερομένων θέσεων.

Αρνητική ψήφο έδωσαν οι παρατάξεις των Νίκου Καραθανασόπουλου και Βασίλη Χατζηλάμπρου, ζητώντας να γίνει ειδική αναφορά στο αντίστοιχο ψήφισμα που αφορά στους συμβασιούχους του Δήμου Πατρέων.

Υπενθυμίζεται πως στις 31 Οκτωβρίου, λήγει το πρόγραμμα και εκατοντάδες εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν ως ορίζει η κείμενη νομοθεσία αφήνοντας “ορφανές” στο σύνολο τους, υπηρεσίες και τμήμα της Περιφέρειας.

‘Ηδη συντασσεται η προκηρυξη για το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασία Ασυνέχεια στη λειτουργία του προγραμματος, που αναμένεται να εκδοθεί εντός Νοεμβρίου, με τους προσληφθέντες να αναλαμβάνουν καθήκοντα από το νεό έτος.

“Το περιφερειακό συμβούλιο διαχρονικά συντρέχει και προασπίζεται τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Συνεπώς και ειδικότερα για τους απασχολούμενους του Κοινωφελούς Προγράμματος Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οφείλει να σταθεί αρωγός στην προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αναγνωρίζοντας την ποιότητα εργασίας που προσφέρουν σε τομείς και υπηρεσίες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης προς οφελος της Περιφερειακής Διοικησης, αλλά και του Δημοσίου συμφέροντος” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

86d20965ecb109854b0bcc2d5126d995_xl.jpg

(ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Στις 4 Νοεμβρίου έναρξη της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr