ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΠλεύρης: Τέλος από σήμερα η μάσκα, αλλά όπου υπάρχει συνωστισμός τη χρησιμοποιούμε -Τι είπε για την 4η δόση

Πλεύρης: Τέλος από σήμερα η μάσκα, αλλά όπου υπάρχει συνωστισμός τη χρησιμοποιούμε -Τι είπε για την 4η δόση

Πλεύρης: Τέλος από σήμερα η μάσκα, αλλά όπου υπάρχει συνωστισμός τη χρησιμοποιούμε -Τι είπε για την 4η δόση

Για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας από σήμερα, αλλά και τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού μίλησε ο Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του.

Καλεσμένος στην τηλεόραση του MEGA, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεn συνάδει με την υποχρεωτικότητα της μάσκας. «Το μόνο μέτρο που είχε μείνει ήταν η μάσκα, ούτε τα κρούσματα ανέβαιναν, ούτε οι σκληροί δείκτες. Σταματάμε την υποχρεωτικότητα, αλλά υπάρχει η σύσταση όπου υπάρχει συνωστισμός να χρησιμοποιείται», είπε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο, και σύμφωνα με την εικόνα της πανδημίας, θα ληφθούν αποφάσεις για μερικό ή καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

«Ο αριθμός των εμβολίων έχει παραγγελθεί από τον Μάιο του ’21. Η ΕΕ έκανε παραγγελία για όλες τις χώρες οι οποίες βάσει πληθυσμού θα λάβουν τα καινούργια εμβόλια. Το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών θεωρούν ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να κάνουμε ένα εμβόλιο. Αν αυτό θα αφορά τον γενικό πληθυσμό ή στοχευμένες ομάδες μένει να το διασαφηνίσουμε. Πολύ πιθανό να χρειαστεί για όλο τον πληθυσμό», σημείωσε.

Στόχος είναι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό «να επαναλαμβάνεται μια φορά τον χρόνο, όπως και της γρίπης».

Πλεύρης: Θα κάνουμε παρεμβάσεις εάν χρειαστεί

«Είμαστε προετοιμασμένοι ότι ο χειμώνας θα έχει δυσκολίες και αν χρειαστεί θα κάνουμε παρεμβάσεις. Πέρυσι το καλοκαίρι εμφανίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα. Αυτήν τη στιγμή έχει περάσει αρκετό διάστημα από την εμφάνιση της Όμικρον και δεν φαίνεται νέα μετάλλαξη».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο αριθμός των κρουσμάτων που ενδεχομένως θα έχουμε τον χειμώνα δεν απασχολεί τόσο όσο οι νοσηλείες: «Τα κρούσματα δεν μας απασχολούν, το θέμα είναι πόσες νοσηλείες θα βγάλουν. Αν τα κρούσματα δεν οδηγούν σε νοσηλείες, δεν θα μας ενδιαφέρει και η καταμέτρηση».

Αναστολή εργασίας υγειονομικών

Αναφερόμενος στην αναστολή εργασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι αυτό θα παραμείνει σε αναστολή μέχρι και τις 31/12. Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, «θα ληφθούν από φάσεις είτε προς το αυστηρότερο είτε προς το ηπιότερο».

«Τους καλούμε να πάνε να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στις θέσεις τους», κατέληξε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό.

iefimerida.gr

Γερμανία: Άνδρας μπέιμπι σίτερ βίασε τουλάχιστον 33 βρέφη – Τα νάρκωνε για να μην ουρλιάζουν

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ