ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚαι πλειστηριασμούς έχω, διαλέχτε! 

Και πλειστηριασμούς έχω, διαλέχτε! 

Και πλειστηριασμούς έχω, διαλέχτε! 

Και πλειστηριασμούς έχω, διαλέχτε! 

Ενόψει των εκλογών που έρχονται σύντομα είναι αναμενόμενο η αντιπολίτευση που θέλει να κυβερνήσει να χαίρεται ό, τι θυμάται, κατά το κοινώς λεγόμενο. Οι πλειστηριασμοί δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός κάδρου, είναι πολύ εμπορικοί, αφορούν σε πολλούς. Ποιος θυμάται τις δηλώσεις Σταθάκη, Τσακαλώτου και όσων είχαν συνυπογράψει από το 2015 τόσο την είσοδο των fund στους πλειστηριασμούς όσο και την απελευθέρωσή τους; Άλλωστε δεν ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας που είχε κάνει λόγο για “στρατηγικούς κακοπληρωτές”;

Πέρα από τα μικρά και μεγάλα ψέματα όμως υπάρχει και ο λόγος για τον οποίο ενέκρινε ο Άρειος Πάγος την ανάμιξη των fund και αυτός είναι ότι δεν υπάρχει “δεν πληρώνω” όπως “δεν υπάρχει και δωρεάν γεύμα”, πάντα κάποιος πληρώνει.

Στην περίπτωσή μας τα συνολικά χρέη είναι κάπου 50 δισ. και τα… κατακόκκινα δάνεια είναι 19 δισ.! Τα fund αγόρασαν τα κόκκινα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Αν κάποιος καταργούσε τους πλειστηριασμούς “με ένα άρθρο κι έναν νόμο”, λοιπόν, αυτό θα σήμαινε ότι τα fund θα ζητούσαν τα λεφτά τους από τους τίτλους του Δημοσίου που θα εξέπιπταν. Κι αν δεν τα πλήρωνε το Δημόσιο μαντέψτε τι θα είχαμε: χρεοκοπία! Ναι, πάλι!

Για όσους δεν θυμούνται, το 2020 η κυβέρνηση είχε εφαρμόσει τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων, αλλά είχαν προσέλθει μόλις 60.000 δανειολήπτες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Κι από αυτούς, οι 25.000 είχαν αρνηθεί να συναινέσουν στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου. Γιατί; Για να μην ελεγχθούν τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών τους, που προφανώς δεν τους καθιστούσαν «ευάλωτους»!

Με άλλα λόγια ψέμα στο ψέμα από ανθρώπους που δεν θέλουν να πληρώσουν κι από πολιτικούς σχηματισμούς που δε λένε την αλήθεια, γιατί η εκλογική τους βάση τρέφεται με… αυταπάτες.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κυρίαρχος ο Καραγκούνης στις προτιμήσεις των γαλάζιων ψηφοφόρων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ