ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠλειοδοσία για τους συνταξιούχους

Πλειοδοσία για τους συνταξιούχους

Πλειοδοσία για τους συνταξιούχους

Πλειοδοσία για τους συνταξιούχους

Προχθές είδαμε έναν άτυπο διαγωνισμό μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα για τους συνταξιούχους.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα στους απόμαχους της ζωής -που ψηφίζουν πάνω από 50% Νέα Δημοκρατία– και υποσχέθηκε 13η σύνταξη, απόδοση των αναδρομικών, αποκατάσταση των αδικιών της προσωπικής διαφοράς.

Την ίδια στιγμή ο Κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του, ήταν κάπως πιο εγκρατής, ειδικά για την επιστροφή των αναδρομικών σε όλους, ένα μέτρο που μπορεί να κοστίσει περί τα 2 δις ευρώ. Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι: «δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη ούτε ο πρώτος μήνας εκτέλεσης του προϋπολογισμού και δεν θα είναι σε θέση ως οικονομικό επιτελείο να έχουν μία καλύτερη εικόνα για τα δημοσιονομικά δεδομένα πριν από το Φεβρουάριο».

Άρα, άφησε ανοικτό παράθυρο και στους συνταξιούχους, ένα παράθυρο που μπορεί να γίνει… πόρτα λίγο πριν από τη διάλυση της Βουλής, αν αυτή γίνει στις αρχές Μαρτίου. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λογικό να πλειοδοτεί σε μια προσπάθεια να κάνει τους συνταξιούχους να ξεχάσουν τον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου με τις μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, διπλές εισφορές και άλλα πολλά.

Η πολιτική σύγκρουση θα αναπτυχθεί και σε άλλα πεδία, αλλά οι συνταξιούχοι θεωρούνται εξαιρετικά υπολογίσιμο πολιτικό μέγεθος, καθώς αγγίζουν το 1/4 του εκλογικού σώματος, ίσως και λίγο παραπάνω…

Όμως τα κόμματα καλό είναι μιας και έχουμε και δημογραφικό πρόβλημα να κοιτάξουν και τους νέους. Γιατί, αυτός ο διαγωνισμός για τον προσεταιρισμό των συνταξιούχων τραβάει μερικές δεκαετίες τώρα χωρίς αποτελέσματα για ένα καλύτερο ασφαλιστικό σύστημα.

Στις εκλογές του 2000 σε εκείνες που κοιμηθήκαμε με κυβέρνηση ΝΔ και ξυπνήσαμε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και δεύτερη τετραετία Σημίτη, τα δύο μεγάλα κόμματα είχαν προεκλογικά σποτ με το ποσό που έταζαν ως κατώτατη σύνταξη. 150.000 δραχμές (δεν είχαμε μπει στο ευρώ ακόμη) έταζε η ΝΔ, 152.000 δραχμές έταζε το ΠΑΣΟΚ. Και επειδή προφανώς αυτές οι 2.000 δραχμές έκαναν τη… διαφορά στο τέλος επανεξελέγη το ΠΑΣΟΚ φυσικά…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η καλύτερη διαφήμιση για τον Πλάτανο Ναυπακτίας, αλλά…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ