ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΝα μην έχει η πλατεία στα ΚΤΕΛ την τύχη με την μικρή που είναι απέναντι!

Να μην έχει η πλατεία στα ΚΤΕΛ την τύχη με την μικρή που είναι απέναντι!

Να μην έχει η πλατεία στα ΚΤΕΛ την τύχη με την μικρή που είναι απέναντι!

Την είχαν αρκετοί πολίτες στο Αγρίνιο- στον δημόσιο διάλογο που γίνεται στα δίκτυα, κυρίως- την απορία αν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος που γίνεται η νέα πλατεία δίπλα στα ΚΤΕΛ. Η πληθυσμιακή πυκνότητα, μαζί και με μερικές…ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην περιοχή, δεν προδικάζουν να είναι και το πιο… κοσμικό σημείο της πόλης.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όμως, ο δήμαρχος Αγρινίου ξεκαθάρισε ότι έχει έναν σχεδιασμό για το συγκεκριμένο σημείο που είναι εντός σχεδίου πόλης. Μεταφορά υπηρεσιών, πιθανότατα η Πυροσβεστική αλλά και η ΔΕΥΑΑ, όπως κι ένα ειδικό σχολείο που θα γειτνιάζει με το Μουσικό Σχολείο που ήδη υπάρχει στην περιοχή.

Δεν ακούγεται άσχημο, μόνο να ευχηθούμε να μην έχει το εγχείρημα την κατάληξη που είχε η μικρή πλατεία που υπάρχει ακριβώς απέναντι στο αντίθετο ρεύμα, την οποία κανείς δεν προσέχει πια αφού ουδέποτε την εξέλαβε ως πλατεία!

Ακόμη θυμόμαστε τις συνεδριάσεις του τότε δημοτικού συμβουλίου και τον τότε δήμαρχο Αγρινίου Θύμιο Σώκο να λέει ότι υπάρχει ανάγκη για μια τέτοια πλατεία εκεί, διότι σύντομα(σ.σ. τότε) θα ήταν η εθνική οδός το αντίστοιχο της Παπαστράτου. Θα είχε μεγαλώσει το Αγρίνιο προς τα δυτικά-νοτιοδυτικά τόσο πολύ, ώστε η κεντρική οδός του θα ήταν ο εθνικός δρόμος!

Τελικά η συγκεκριμένη πλατεία φτιάχτηκε, το Αγρίνιο αναπτύχθηκε προς τα εκεί αλλά πολύ πιο βραδέως και αυτό που έμενε για χρόνια ήταν η μικρή πλατεία να είναι γεμάτη από βανάκια και αγροτικά από διερχόμενους από το Αγρίνιο ρομά!

Γι’ αυτόν αλλά και για άλλους λόγους που δεν είναι της παρούσης, τελικώς φτιάχτηκαν μεγάλα τσιμεντένια… παρτέρια μέσα, ώστε να περιοριστεί ο χώρος και να μην μπορεί να ανέβει αυτοκίνητο πάνω στην υποτιθέμενη πλατεία!

Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, οι διερχόμενοι νομάδες πλέον αράζουν στο δωρεάν πάρκινγκ στα Σφαγεία και το σημείο φιλοξενεί ένα παράξενο ημι-αστικό θέαμα.

Οπότε κι εμάς η ευχή μας είναι η καινούρια, μεγαλύτερη και πιο προσεγμένη πλατεία που γίνεται στην περιοχή να τα πάει καλύτερα από τη προηγούμενη.

Εφημερίδα Συνείδηση

Αγρίνιο: Συνελήφθησαν χωρίς διπλώματα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ