ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚοντά μας ο Πλαστικός Χειρουργός Βασίλειος Καραθανάσης και η σύζυγος του Δερματολόγος Αναστασία Αναστασίου

Κοντά μας ο Πλαστικός Χειρουργός Βασίλειος Καραθανάσης και η σύζυγος του Δερματολόγος Αναστασία Αναστασίου

Κοντά μας ο Πλαστικός Χειρουργός Βασίλειος Καραθανάσης και η σύζυγος του Δερματολόγος Αναστασία Αναστασίου
  • Νέα πνοή στο νομό μας σε ότι αφορά τον τομέα της υγείας και της ομορφιάς έρχεται να προσθέσει η σύμπραξη του κοινού ιατρείου  του Πλαστικού Χειρουργού Δρ. Βασίλειου Καραθανάση και της συζύγου του, Δερματολόγου κυρίας Αναστασίας Αναστασίου

Dr. Βασίλειος Καραθανάσης MD, PhD: Εκεί που η πλαστική χειρουργική συνδυάζει την τέχνη της ομορφιάς και της επανόρθωσης

Ο πλαστικός χειρουργός Βασίλειος Καραθανάσης αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία και την υπηρεσία υπαίθρου συνέχισε την εκπαίδευση του στην Γερμανία για 7 συναπτά έτη, όπου υπό την επίβλεψη αξιόλογων καθηγητών εκπαιδεύτηκε στον τομέα της Γενικής χειρουργικής, Αγγειοχειρουργικής και Χειρουργικής Τραύματος καθώς και στην έρευνα στον τομέα των Bλαστοκυττάρων.

Το 2017 επέστρεψε στην Ελλάδα και το 2021 ολοκλήρωσε την ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής ενώ ταυτόχρονα συνέχισε την έρευνά του συσχετιζόμενη με την επίδραση των Βλαστοκυττάρων από λιπώδη ιστό τόσο σε επανορθωτικό όσο και αισθητικό επίπεδο. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος της ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα».

Η μακροχρόνια εκπαίδευση του πλαστικού χειρουργού Βασίλειου Καραθανάση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα αντιμετώπισης παθήσεων που αφορούν τον τομέα της πλαστικής, επανορθωτικής και αισθητικής χειρουργικής.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Καραθανάσης, στο κομμάτι της επανορθωτικής χειρουργικής συμπεριλαμβάνονται καταστάσεις που απαιτούν αποκατάσταση όπως π.χ. η χειρουργική αποκατάσταση μετά από αφαίρεση καλοηθών και κακοηθών όγκων του δέρματος, μετά από θλαστικά ή άλλα τραύματα, η αποκατάσταση των ελκών κατάκλισης και συγγενών ανωμαλιών στο πρόσωπο και στο σώμα, καθώς και η χειρουργική αντιμετώπιση των εγκαυμάτων.


Σημαντικό κομμάτι της αποκατάστασης στην επανορθωτική πλαστική χειρουργική αποτελεί η αποκατάσταση του μαστού σε γυναίκες που υφίστανται μαστεκτομή εξαιτίας καρκίνου του μαστού. Για τον λόγο αυτό και με γνώμονα τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στον τομέα αυτό ο Δρ. Καραθανάσης συνεργάζεται με διακεκριμένους συναδέλφους χειρουργούς μαστού προφέροντας της υπηρεσίας του ως μέλος μιας ολοκληρωμένης ομάδας που περιλαμβάνει την αντιμετώπιση της νόσου στο σύνολό της.

Στο κομμάτι της αισθητικής χειρουργικής και της αισθητικής ιατρικής συμπεριλαμβάνονται ενέσιμες θεραπείες προσώπου και σώματος, αισθητική χειρουργική του μαστού, του κορμού και των άκρων καθώς και αισθητική χειρουργική του προσώπου όπως βλεφαροπλαστική, ωτοπλαστική και ριτιδεκτομή προσώπου και λαιμού ( Facelift και Necklift). Ειδικά όσον αφορά το Facelift και το Necklift ο Δρ. Καραθανάσης έχει μετεκπαιδευτεί σε σημαντικά κέντρα στο εξωτερικό με έμφαση την αισθητική χειρουργική αποκατάσταση συνδυαζόμενη με λιπομεταφορά και λιπογλυπτική του προσώπου.

Ξεχωριστό κεφάλαιο της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής αποτελεί και η λιποαναρρόφηση συνδυαζόμενη με λιπομεταφορά και λιπογλυπτική προσώπου και κορμού. Στο κομμάτι αυτό το οποίο σχετίζεται άμεσα με την διδακτορική του διατριβή και την χρήση των βλαστοκυττάρων από λίπος ο Δρ. Καραθανάσης δίνει ιδιαίτερη έμφαση παραμένοντας συνεχώς ενημερωμένος και προσφέροντας υπηρεσίες με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα που αφορούν τον τομέα αυτόν.

Η κ. Αναστασίου είναι κόρη του αγαπητού αποθανόντα Μεσολογγίτη Οδοντιάτρου Χρήστου Αναστασίου και της Σοφίας Αναστασίου. Μεγάλωσε στο Μεσολόγγι όπου μαθήτευσε και αρίστευσε στο 2ο Ενιαίο Γυμνάσιο και Λύκειο Μεσολογγίου και μετά από την συμμετοχή της στις πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας των σπουδών της ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός Ιατρός στην Καρδίτσα και τον προαπαιτούμενο χρόνο ειδικότητας Παθολογίας στην Κεφαλληνία. Ακολούθως εκπαιδεύτηκε για 7 συναπτά έτη στην Γερμανία και εν συνεχεία στην Αθήνα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» όπου μετά από επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις ειδικότητας έλαβε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας.

Η ιατρός κυρία Αναστασία Αναστασίου ασχολείται με όλο το φάσμα της ειδικότητας της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας με έμφαση στην κλινική δερματολογία και την παθολογία του δέρματος.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με ένα από τα καλύτερα lazer CO2 (FDA approved) για την αντιμετώπιση πληθώρα δερματολογικών παθήσεων, ιδανικό για την θεραπεία ουλών και ραγάδων καθώς και για την πραγματοποίηση επεμβάσεων αντικαθιστώντας το χειρουργικό νυστέρι. Διαθέτει επίσης λειτουργία Fractional για την ανάπλαση του προσώπου και του σώματος.

Το ιατρείο βρίσκεται στην οδό Λούβρου 2 στο Μεσολόγγι και το τηλέφωνο επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία ή ραντεβού είναι: 26310 28011.

Επιπρόσθετα ο Δρ. Καραθανάσης συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές στο Αγρίνιο την Πάτρα και την Αθήνα όπου μπορεί ανάλογα με τις ανάγκες και την επιθυμία των ασθενών του να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Info

Facebook: Vasileios Karathanasis Plastic Surgery

Facebook: Αναστασία Αναστασίου Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Instagram: dr.karathanasis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ