ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΠιστοποιητικό εμβολιασμού: Τελικά έχει ημερομηνία λήξης; Τι δήλωσαν Μάριος Θεμιστοκλέους και Γιώργος Γεωργαντάς

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τελικά έχει ημερομηνία λήξης; Τι δήλωσαν Μάριος Θεμιστοκλέους και Γιώργος Γεωργαντάς

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τελικά έχει ημερομηνία λήξης; Τι δήλωσαν Μάριος Θεμιστοκλέους και Γιώργος Γεωργαντάς

Κουβέντα άνοιξε σήμερα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και αν έχει ημερομηνία λήξης. Αφορμή αποτέλεσαν όσα είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς και στην συνέχεια διευκρίνισε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Την ίδια ώρα είναι ενθαρρυντικά τα στοιχεία από τα ραντεβού για εμβολιασμούς.

Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι η συζήτηση για να μπει ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, έχει ανοίξει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ερωτηθείς σχετικά είπε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος. «Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», επισήμανε.

Ξεκάθαρος ήταν ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος μίλησε επίσης στον ΣΚΑΙ και είπε: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν λήγει με την παρέλευση εξαμήνου». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η τρίτη δόση εμβολιασμού έχει επιστημονική ουσία και όχι διοικητική.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς είπε ότι σήμερα και τις δυο προηγούμενες μέρες υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία όσον αφορά τον εμβολιασμό αφού προχθές κλείστηκαν 20.000 ραντεβού και χθες κλείστηκαν 15.000.

Παράλληλα έχουν κλειστεί τις δυο τελευταίες μέρες πάνω από 65.000 ραντεβού για τρίτη δόση ένα και τα σημερινά ραντεβού πηγαίνουν πολύ καλά.

Πηγή: newsit.gr

Ξεκινάει το Εξοικονομώ 2021 – Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr