ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΠιστή τήρηση των οδηγιών προφύλαξης από την COVID-19 ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Πιστή τήρηση των οδηγιών προφύλαξης από την COVID-19 ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Πιστή τήρηση των οδηγιών προφύλαξης από την COVID-19 ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Χρήστος Παΐσιος με ανοιχτή επιστολή και με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων εφιστά στα μέλη του συλλόγου την αναγκαιότητα της πιστής τήρησης των οδηγιών για τα μέτρα προφύλαξης από τη διασπορά της COVID-19.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Παΐσιος αναφέρει:

“Εισήλθαμε από σήμερα σε μία νέα φάση αντιμετωπίσεως της πανδημίας, με μερική άρση της απαγορεύσεως της λειτουργίας των Δικαστηρίων, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 30340 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ – EΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ – ΥΓΕΙΑΣ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΦΕΚ 1857/15-5-2020/τ’ β’), δυνάμει της οποίας εξωθήσαν, α) η υπ’ αριθμ. 42/2020 πράξης της Προέδρου Πρωτοδικών Μεσολογγίου και β) η 155/2020 πράξης της Διευθύνουσας Ειρηνοδίκου Μεσολογγίου, που θα ρυθμίσουν μέχρι νεοτέρας την λειτουργία Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου έως 01/06/2020.

Όλο αυτό το διάστημα, με προσεκτικά βήματα, ιδιαιτέρως στην περιοχή του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, το πρόβλημα της πανδημίας αντιμετωπίστηκε με μεγάλη επιτυχία, πλην τώρα αρχίζει για όλους μας, μια νέα φάση αγώνος, που απαιτεί μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη προσήλωση στις οδηγίες τόσο της προσωπικής υγιεινής και προφυλάξεως, όσο και της κοινωνικής, εργασιακής συμπεριφοράς, καθώς έχει ήδη αρθεί η απαγόρευση των μετακινήσεων και σταδιακά έχει εισέλθει σε μερική κανονικότητα όλη η αγορά και κατ’ επέκταση η κοινωνία, ενώ αναμένεται εντός των ημερών η πλήρης, αλλά με τις προβλεπόμενες προφυλάξεις λειτουργία των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ.

Στα πλαίσια των ως άνω, σας παρακαλώ να είμαστε όλες και όλοι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, τηρώντας ευλαβικά και απαρέγκλιτα τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί και όλοι γνωρίζουμε καλά από την καθημερινή πρακτική, την ενημέρωσή μας, τα σχετικά έγγραφα όσον αφορά τα της λειτουργίας Δικαστηρίων και Υπηρεσιών και τις πράξεις που εξεδώθησαν από την κα. Πρόεδρο Πρωτοδικών και την κα. Διευθύνουσα Ειρηνοδίκη, διότι η χαλάρωση, η ευρεία κυκλοφορία ατόμων από όλα τα μέρη της χώρας και η μικρή ανοχή στα μέτρα εγκυμονούν μεγάλο κίνδυνο.

Όπως έχετε ενημερωθεί, εκτός τα γενικά μέτρα απολυμάνσεως που έχουν διενεργηθεί και διενεργούνται στο πεπαλαιωμένο και με μεγάλα προβλήματα Δικαστικό μας Μέγαρο, στον Δικηγορικό Σύλλογο υπάρχει επάρκεια εργοστασιακών απολυμαντικών, χορηγία της Φαρμακοβιομηχανίας ECOFARM, ενώ έχει ήδη παραληφθεί με παραγγελία και δαπάνες μου, επαρκής ποσότητα βαμβακερών μασκών, πολλών χρήσεων, επωνύμων, που πληρούν τις προδιαγραφές και δεν προκαλούν οικολογική επιβάρυνση και άλλα προβλήματα στο περιβάλλον, καθώς και γάντια μιας χρήσεως, τα οποία είναι στην διάθεσή σας και θα τα παραλαμβάνετε από τους Υπαλλήλους του Δικηγορικού Συλλόγου.

Πρέπει όλες και όλοι να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες Υγιεινής και Προφυλάξεως, ιδιαιτέρως στον εργασιακό μας χώρο και τις συναλλαγές μας και όλως ιδιαιτέρως στον Δικαστικό Μέγαρο και τις Υπηρεσίες του, προφυλάσσοντας τους εαυτούς μας, τους Δικαστές, τους Υπαλλήλους, το στενό και ευρύτερο κοινωνικό μας περίγυρο.

Στα πλαίσια των ως άνω, ήδη από αύριο θα ελέγχεται η είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο, θα καταγράφονται οι προσερχόμενοι, θα παρίσταται υπάλληλος, ενδεχομένως και αστυνομικός που έχει ζητηθεί και εθελόντρια του Ερυθρού Ελληνικού Σταυρού.

Όσο αναφορά την λειτουργία του Δικηγορικού Συλλόγου, θα ισχύουν όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας, δεν θα λειτουργεί προσωρινώς το εντευκτήριο για αποφυγή κινδύνου μεταδόσεως, ενώ οι καταθέσεις των επιτρεπόμενων προς κατάθεση δικογράφων, θα γίνονται αφού συγκεντρώνονται στην Γραμματεία του Συλλόγου και εκ περιτροπής θα κατατίθενται καθημερινώς από Συνάδελφο Δικηγόρο, εντεταλμένο προς τούτο από την Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.
Περαιτέρω θα ενημερώνεστε συνεχώς, όπως μέχρι τώρα, για οτιδήποτε νεότερο μας αφορά.

Απαιτείται αυξημένη προσοχή από όλες και όλους, γιατί μη ξεχνάμε ότι οι Δικηγόροι και άγνοια συνθηκών δεν μπορούν να επικαλεστούν και παράδειγμα γίνονται σε κάθε τοπική κοινωνία.

Εμείς θα είμαστε το καλύτερο παράδειγμα και όλοι μαζί θα βγούμε νικητές και σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.”

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr