ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠήρε «φωτιά» το σουβλάκι και στο Αγρίνιο

Πήρε «φωτιά» το σουβλάκι και στο Αγρίνιο

Πήρε «φωτιά» το σουβλάκι και στο Αγρίνιο
  • Μετά από μια μεγάλη περίοδο που οι επαγγελματίες του κλάδου είχαν απορροφήσει τις αυξήσεις και μη μπορώντας άλλο να συνεχίσουν την ίδια πολιτική, άλλαξαν τους τιμοκαταλόγους των επιχειρήσεών τους
  • Αυξήσεις «φωτιά» σε προϊόντα βασικά για την λειτουργία των καταστημάτων τους  

Η οικονομία πλέον έχει περιέλθει σε κλοιό ανατιμήσεων και οι αυξήσεις πλέον γίνονται περισσότερο εμφανείς στους καταναλωτές, οι οποίοι καθημερινά αναγκάζονται να βάζουν  βαθιά το χέρι στην τσέπη τους. Ακόμη και το σουβλάκι αυξήθηκε, ενώ πολλά προϊόντα που είναι βασικά για την λειτουργία ενός fast food έχουν αυξηθεί εδώ και πολλούς μήνες αναγκάζοντας τους επαγγελματίες του κλάδου αρχικά να απορροφήσουν τις τιμές, αλλά μη μπορώντας άλλο να συνεχίσουν την πολιτική αυτή, καθώς το «ράλι» των ανατιμήσεων συνεχίζεται καθημερινά, πρόσφατα αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τον τιμοκατάλογο των καταστημάτων τους. Την ίδια στιγμή φοβούνται πως με τις επιπλέον ανατιμήσεις που ακούν που θα έρθουν θα τεθεί εν αμφιβόλω η βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Οι καταναλωτές από την πλευρά τους που βλέπουν την τιμή να σκαρφαλώνει δυσανασχετούν, αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορούν να κάνουν παρά να πληρώσουν  το κόστος. Στο Αγρίνιο οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου τώρα άλλαξαν τους τιμοκαταλόγους τους και αναμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Ο Παναγιώτης Λαμπρακόπουλος

Ο Παναγιώτης Λαμπρακόπουλος ανέφερε: «οι αυξήσεις προς εμάς είχαν γίνει πολύ νωρίτερα, από τον Αύγουστο. Στα κάρβουνα, η μπρικέτα από 12,5 ευρώ πήγε στα 18 ευρώ, ό,τι έχει σχέση με κοτόπουλο πήρε 20 λεπτά αύξηση, η αύξηση του ψωμιού είναι γνωστή, ορισμένα κρέατα επίσης πήραν αύξηση. Τα λάδια από 13 ευρώ πήγαν τα 17 ευρώ συν το ΦΠΑ, το απλό το ηλιέλαιο από 9 ευρώ πήγε στα 18 ευρώ με 19 ευρώ. Το αλουμινόχαρτο, τα ήδη συσκευασίας πήραν μεγάλη αύξηση. Ανεβάσαμε τώρα τις τιμές χωρίς να κάνουμε μεγάλες αυξήσεις. Τα καλαμάκια από 1,30 που το είχαμε το πήγαμε στο 1,50, τις πίτες από 2, 30 στα 2,50 και τα σάντουιτς που άρχιζε από τα 2,50 πήγε στα 3,00 ευρώ. Οι πελάτες μας είναι ενημερωμένοι και δεν αντέδρασαν αρνητικά, βλέπουν και αντιλαμβάνονται τι γίνεται. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να είμαστε όλοι ενωμένοι και να είχαμε μια σειρά να ακολουθήσουμε. Το άσχημο που ακούμε και μας φοβίζει είναι ότι ακούγεται πως θα γίνουν και άλλες αυξήσεις. Ακούμε συγκεκριμένα πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα αυξηθούν και άλλα προϊόντα. Τότε δεν ξέρουμε τι θα γίνει, σίγουρα θα απορροφήσουμε τις αυξήσεις, όπως κάναμε και τώρα σε αρκετά προϊόντα, αλλά πάντα οι ανατιμήσεις είναι ανησυχητικές για το πώς θα εξελιχθούν γενικότερα τα πράγματα».

Ο Χρήστος Μοίρης

Ο Χρήστος Μοίρης τόνισε: «αυξήθηκαν όλα κατά 10% προς εμάς, ενώ ότι σχετίζεται με προμηθευτές οι αυξήσεις προς εμάς φτάνουν ακόμη και το 30%. Τα λάδι λ.χ. από 8 ευρώ έφτασε στα 14 ευρώ ή και στα 17 ευρώ. Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε τις απαραίτητες αυξήσεις και δυστυχώς από εκεί που ο κόσμος έτρωγε δύο σουβλάκια θα φάει ένα. Από καιρό μας ρωτάνε τι θα γίνει με τις αυξήσεις, γιατί ο περισσότερος κόσμος έχει στριμωχθεί πάρα πολύ. Από τη μεσαία τάξη και κάτω είναι πολύ στριμωγμένα τα πράγματα και σίγουρα θα υπάρξει κάμψη και στον κλάδο μας. Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί, έτσι ώστε είναι αναγκασμένος ο κόσμος να πάρει μια πίτα, ένα σουβλάκι, γιατί δεν έχει το χρόνο να μαγειρέψει και με την κατάσταση αυτή που ζούμε όλοι μας θα αναγκαστεί να φάει κάτι λιγότερο. Τα είδη συσκευασίας, τα λάδια και τα κρέατα πήραν πολύ μεγάλη αύξηση. Το αρνί λ.χ. πήρε αύξηση από το καλοκαίρι και η τιμή του έμεινε υψηλή, το χοιρινό λένε πως θα αυξηθεί και άλλο η τιμή του. Για εμάς οι αυξήσεις έγιναν περίπου ένα χρόνο πριν και τώρα αναγκαζόμαστε να κάνουμε αλλαγή στον τιμοκατάλογο και να αυξήσουμε τις τιμές. Από 2 ευρώ που ήταν η πίτα πήγε 2,30, το σουβλάκι από 1,20 το πήγαμε 1,30, το αρνί από 17,50 το πήγαμε 20 ευρώ».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου – Σε διαθεσιμότητα δύο εργαζόμενοι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr