ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠήρε έδρα και…αποζημίωση ο Κουρουμπλής- Εκτός Βουλής μένει ο Παπαχριστόπουλος

Πήρε έδρα και…αποζημίωση ο Κουρουμπλής- Εκτός Βουλής μένει ο Παπαχριστόπουλος

Πήρε έδρα και…αποζημίωση ο Κουρουμπλής- Εκτός Βουλής μένει ο Παπαχριστόπουλος

ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2019

Με αλλαγές στη σύνθεση της θα εκκινήσει το νέο έτος τις εργασίες της η Βουλή, καθώς το δικαστήριο δικαίωσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, έναντι του μέχρι πρότινος κατέχοντα την έδρα του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Η δικαστική διαμάχη που διαρκεί εδώ και 18 μήνες δικαίωσε τελικά τον κ. Κουρουμπλή, καθώς εστάλη ήδη στη Βουλή το απόσπασμα που ανακοινώνει την απόφαση χωρίς ωστόσο τα πρακτικά καθώς αυτή δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί (δεν είναι ξεκάθαρη ακόμα δηλαδή η διαφορά μεταξύ των δύο). Ωστόσο η Βουλή επιβεβαιώνει πως στην πρώτη της κιόλας συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του κ. Κουρουμπλή (στις 11 του μήνα) ο οποίος θα πρέπει να θεωρείται πλέον μέλος του κοινοβουλίου.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει και το δικαίωμα στην αποζημίωση για όλο το χρονικό διάστημα Ιουλίου του 2019 μέχρι και τα τέλη του τρέχοντος έτους καθώς η απόφαση του εκλογοδικείου τον ανακηρύσσει από την πρώτη μέρα των εκλογών.

Όσο για τον κ. Παπαχριστούπουλο, είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την τελεσίδικη δικαστική απόφαση και να παραδώσει την έδρα, περιμένοντας την επόμενη εκλογική αναμέτρηση για να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Πηγή:iefimerida.gr

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr