ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΠοινικοποιείται το bullying μετά το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ποινικοποιείται το bullying μετά το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ποινικοποιείται το bullying μετά το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Άλλαξε ο νόμος

Στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, προσέθεσε μία αυτοτελή διάταξη με την οποία θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών όποιος κατηγορείται για bullying.

Η διάταξη αυτή έρχεται για να καλύψει το τεράστιο νομικό κενό που υπάρχει και το οποίο ήρθε στην επιφάνεια με τον χειρότερο δυνατό τρόπο: Με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη…

Με την ίδια ποινή -εκτός από τους δράστες- θα τιμωρείται και όποιος κακόβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε το συμβάν.

Τι αναφέρει συγκεκριμένα η διάταξη

Το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα και ο τίτλος του αντικαθίσταται ως εξής:

“Άρθρο 312. Πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.

Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας. Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του ή δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην εξουσία του ο υπόχρεος για την επιμέλειά του επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με κακόβουλη παραμέληση των υποχρεώσεών του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται αιτία να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας”.

 

Πηγή:thebest.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr