ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠινακίδες αποπροσανατολισμού στο Αγρίνιο

Πινακίδες αποπροσανατολισμού στο Αγρίνιο

Πινακίδες αποπροσανατολισμού στο Αγρίνιο

Κατευθύνουν στο παλιό νοσοκομείο αντί του καινούργιου

Πινακίδες αποπροσανατολισμού στο Αγρίνιο

Ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου

 

Ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας του καινούργιου Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις με τις οποίες έχει απασχολήσει ήδη τα μέσα ενημέρωσης.

Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, διάφορα άλλα προβλήματα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, απεργίες και διαδηλώσεις, ενώ ακόμη και σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας του (επαναλαμβάνουμε για να το εμπεδώσουμε και οι ίδιοι) συνεχίζεται η καταγραφή προβλημάτων τόσο μέσα, όσο και έξω από αυτό.

Συγκεκριμένα, αν και οι περισσότερες πινακίδες που κατεύθυναν όσους δεν γνωρίζουν καλά την πόλη στο παλιό νοσοκομείο, αντί του καινούργιου, καλύφθηκαν έτσι ώστε να μην αποπροσανατολίζονται όσοι χρήζουν ιατρικής βοήθειας και δεν γνωρίζουν που μπορεί να τους παρασχεθεί. Υπάρχουν όμως ακόμη κάποιες που δεν έχουν καλυφθεί και μάλιστα σε κεντρικά σημεία του Αγρινίου!

Βέβαια αρκετοί θα αναρωτηθούν, «δηλαδή αν οι πινακίδες κατεύθυνσης πρόδιδαν την τοποθεσία του καινούργιου νοσοκομείου, είστε σίγουροι πως αυτοί οι οποίοι χρειάζονται ιατρική βοήθεια, σε τούτη εδώ την πόλη, θα την έβρισκαν στο νοσοκομείο»; Το χέρι μας στη φωτιά δεν το βάζουμε, θα ήταν η απάντηση. Δεδομένου πως ένας συμπολίτης μας λίγο πριν την πρωτοχρονιά, όπως έγραφε η εφημερίδα «Σ», έχασε τη ζωή του μέσα στο νοσοκομείο από έμφραγμα χωρίς να υπάρχει ούτε ένας καρδιολόγος για του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Παρόλα αυτά όμως, αν οποιοσδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο χρειαστεί ιατρική βοήθεια και δεν γνωρίζει την τοποθεσία του καινούργιου νοσοκομείου που βρίσκεται εκτός πόλης, κατευθυνόμενος από τις εν λόγω πινακίδες που βρίσκονται σε πολυσύχναστο σημείο κοντά στο κέντρο της, θα φτάσει στο παλιό νοσοκομείο χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Το Αγρίνιο άλλωστε δεν είναι και η ευκολότερη πολεοδομικά για να την περιηγηθείς πόλη, ενώ στη χειρότερη περίπτωση και ανάλογα με το πρόβλημά του, η καθυστέρηση μπορεί να του κοστίσει ακόμη και τη ζωή. Ποια θα ήταν η απάντηση των αρμοδίων τότε για τις πινακίδες που κατευθύνουν στο παλιό νοσοκομείο; «This? Last year!» πιθανότατα…

Τι περιμένουν λοιπόν οι αρμόδιοι φορείς έτσι ώστε να αλλάξουν τις πινακίδες κατεύθυνσης που βλέπεται στις φωτογραφίες; Να συμβεί το μοιραίο, όπως συνέβη πρόσφατα στην καρδιολογική του νοσοκομείου ή να έρθουν οι εκλογές; Ε λοιπόν το μοιραίο που να αφορά τον αποπροσανατολισμό του παθόντα δεν συνέβη ακόμα, αλλά οι εκλογές ήρθαν. Έστω και έτσι λοιπόν, καλό θα ήταν τουλάχιστον να γίνει κάτι σχετικά και με αυτό το θέμα.

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr