ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠιάνουν δουλειά για τις αντιρρήσεις – Πέντε επιτροπές για τους δασικούς χάρτες στην Αιτωλοακαρνανία

Πιάνουν δουλειά για τις αντιρρήσεις – Πέντε επιτροπές για τους δασικούς χάρτες στην Αιτωλοακαρνανία

Πιάνουν δουλειά για τις αντιρρήσεις – Πέντε επιτροπές για τους δασικούς χάρτες στην Αιτωλοακαρνανία

Πέντε επιτροπές για τους δασικούς χάρτες στην Αιτωλοακαρνανία. Πιάνουν δουλειά για τις αντιρρήσεις όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Εντός του μήνα ξεκινούν οι επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων που έχουν συσταθεί στην Αιτωλοακαρνανία για να εξετάσουν συνολικά 13.500 αντιρρήσεις!

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ξεκίνησαν ή ξεκινούν το προσεχές διάστημα οι επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να ξεμπλοκάρουν συνολικά 340.000 δασικά ακίνητα που επί χρόνια βρίσκονται σε «ομηρία».

Ο μεγαλύτερος αριθμός των επιτροπών ανά την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δασών Κωνσταντίνο Αραβώση, ήδη έχει ενεργοποιηθεί, ενώ σύντομα ενεργοποιούνται και οι υπόλοιπες.

Συνολικά στη χώρα έχουν συσταθεί 116 επιτροπές εξέτασης, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τη Διευθύντρια Δασών του νομού Αναστασία Λεπίδα, συστάθηκαν πέντε, οι οποίες πιθανότατα εντός του μηνός θα ξεκινήσουν κανονικά την εργασία τους.

Μετά την πρόσφατη ενεργοποίηση των επιτροπών εξέτασης σε πανελλαδικό επίπεδο, μόνο τον Μάιο εκδόθηκαν περισσότερα από 40 πρακτικά από τις επιτροπές αυτές ανά την Ελλάδα, τα οποία αφορούσαν περί τις 25 με 30 υποθέσεις το καθένα, αριθμός δηλαδή διπλάσιος συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες!

Στην Αιτωλοακαρνανία οι επιτροπές θα ξεκινήσουν πρώτα με την εξέταση των πρόδηλων σφαλμάτων, τα οποία είναι πολύ λιγότερα από τις αντιρρήσεις, ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση.

Οι υφιστάμενες επιτροπές μέχρι πρόσφατα ήταν ουσιαστικά ανενεργές, διότι αρχικά τα μέλη που τις συγκροτούσαν δεν αποζημιώνονταν, εν συνεχεία οι αμοιβές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενδιαφέρον ούτε από τον τεχνικό, αλλά ούτε και από το νομικό κόσμο.

Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης ότι εξετάζεται να δημιουργηθούν και επιπλέον επιτροπές σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς οι αμοιβές των μελών που τις συγκροτούν διπλασιάστηκαν και υπάρχει πλέον ενδιαφέρον για την στελέχωσή τους, ενώ για την χρηματοδότησή τους έχουν εξασφαλιστεί χρήματα από το «Πράσινο Ταμείο».

Η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Δασών Αιτωλοακαρνανίας Αναστασία Λεπίδη μιλώντας στη «Σ» και δίνοντας την εικόνα που υπάρχει στο νομό σχετικά με τις επιτροπές εξέτασης και τις αντιρρήσεις τόνισε:

«ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει στην Αιτωλοακαρνανία οι συνεδριάσεις για την εξέταση των αντιρρήσεων. Έχουν δημιουργηθεί 5 επιτροπές σε όλο το νομό, από μια σε κάθε δασαρχείο, εκτός από το Δασαρχείο Αμφιλοχίας, στο οποίο υπάρχουν δύο επιτροπές. Η μια αφορά την Αμφιλοχία και το Βάλτο και η δεύτερη επιτροπή έχει το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.

Η κάθε επιτροπή είναι τριμελής και διαθέτει και ένα γραμματέα και θα εξετάσει περίπου 2.500 αντιρρήσεις. Βάσει νόμου οπωσδήποτε θα πρέπει να βγαίνουν 100 αποφάσεις το μήνα και βάσει αυτού υποχρεωτικά προβλέπονται 4 συνεδριάσεις το μήνα για να μπορούν να βγει και ο συγκεκριμένος αριθμός των αποφάσεων.

Οι πρόεδροι των επιτροπών ήδη έχουν ξεκινήσει να ζητούν κάποια στοιχεία, ώστε να ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις. Θεωρώ πως εντός Ιουνίου θα ξεκινήσουν κανονικά οι επιτροπές να εξετάζουν τις αντιρρήσεις και στο νομό μας. Ο αριθμός των αντιρρήσεων για όλη την Αιτωλοακαρνανία είναι 13.500.

Τα πρώτα που θα εξεταστούν για να επικυρωθούν θα είναι τα πρόδηλα σφάλματα, τα οποία είναι πολύ λιγότερα από τις αντιρρήσεις και δεν θα υπάρξει καθυστέρηση. Θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος πολίτης για να παραβρίσκεται κατά την εξέταση της αντίρρησης που έχει καταθέσει, ενώ σημαντικό είναι να γνωρίζει ο κόσμος πως οι αντιρρήσεις θα εξετάζονται ανά κοινότητα. Επίσης, δεν επιτρέπονται οι αιτήσεις επίσπευσης, παρά μόνο αν μιλάμε για περιπτώσεις φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Γ. Παπαναστασίου: «Με την ίδια δύναμη για τη νέα θητεία» – Επισκέψεις με την Επιτροπή Παρακολούθησης ΕΣΠΑ (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ