ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠετρέλαιο θέρμανσης: Σε… εορταστικό κλίμα η ζήτηση στην Αιτωλοακαρνανία 

Πετρέλαιο θέρμανσης: Σε… εορταστικό κλίμα η ζήτηση στην Αιτωλοακαρνανία 

Πετρέλαιο θέρμανσης: Σε… εορταστικό κλίμα η ζήτηση στην Αιτωλοακαρνανία 

Πετρέλαιο θέρμανσης: Σε… εορταστικό κλίμα η ζήτηση στην Αιτωλοακαρνανία

Αυξήθηκε μέχρι και 30% η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης στην Αιτωλοακαρνανία, αν και οι ποσότητες που προμηθεύονται οι καταναλωτές δεν ξεπερνούν ποτέ τα 500 λίτρα!

Στα «αζήτητα» η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης

Ο covid-19 και το κρύο οδήγησε πολλούς στο Αγρίνιο, αλλά και την Αιτωλοακαρνανία, να μείνουν στο σπίτι, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι καταναλωτές το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω και των εορτών, να προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης για το σπίτι τους!

Οι ποσότητες δεν είναι πολύ μεγάλες, ωστόσο, η ζήτηση και η προμήθειας του πετρελαίου αυξήθηκε μέχρι και 30% σε σύγκριση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα!

Οι παραγγελίες που δέχονται οι βενζινοπώλες είναι για 200 με 500 λίτρα, τα οποία είναι αρκετά για να τους ικανοποιήσουν, καθώς φέτος η κατανάλωση είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι!

Βέβαια, η εικόνα στην βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης είναι εντελώς αντίθετη, καθώς στο συγκεκριμένο «κομμάτι» των πρατηρίων υγρών καυσίμων καταγράφεται πτώση μέχρι 30% σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ενώ πλέον έχουν «εξαλειφτεί» τα φουλαρίσματα των ρεζερβουάρ!

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης μιλώντας στη «Σ» τονίζει:

« η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται περίπου από 1,12 έως και η 1,15 και η ζήτησή του είναι σε σχέση με πέρσι κατά 20% με 30% αυξημένη. Οι καταναλωτές για τις ανάγκες των γιορτών εφοδιάζονται με πετρέλαιο, ανάλογα βέβαια με την δυνατότητά τους. Συγκεκριμένα οι ποσότητες που βάζουν είναι από 200 λίτρα μέχρι και 500 λίτρα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης

Η κατάσταση αυτή για εμάς τους επαγγελματίες του κλάδου είναι ικανοποιητική, δεν μπορώ να πω πως είναι πολύ καλή, αλλά είναι θετικό πως σε σύγκριση με πέρυσι η κατάσταση είναι καλύτερη».

Σχετικά με τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης σύμφωνα πάντα με τον κ. Κακούρη: «η ζήτηση είναι από περιορισμένη έως ελάχιστη, καθώς καθημερινά διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει κίνηση. Ο κάθε οδηγός προμηθεύεται καύσιμα για το αυτοκίνητό του τόσα, ώστε να εξυπηρετηθεί.

Σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα παρουσιάζεται πτώση στην προμήθεια καυσίμων κίνησης από 20% έως και 30%.

Οι ποσότητες που βάζουν αυτή την περίοδο, τα χρήματα δηλαδή κατά μέσο όρο που δίνουν για βενζίνη ή πετρέλαιο κίνησης είναι μεταξύ 10 και 20 ευρώ, ενώ πλέον έχουν παύσει και τα φουλαρίσματα στο ρεζερβουάρ.

Πλέον, επαναλαμβάνω, ο καθένας βάζει καύσιμα στο αυτοκίνητό του μόνο για να εξυπηρετηθεί. Σ΄ αυτό συνετέλεσε και η αύξηση της τιμής το τελευταίο χρονικό διάστημα, η αμόλυβδη δηλαδή πωλείται περίπου στο 1,79 λεπτά το λίτρο».

Η εκτίμηση των επαγγελματιών του κλάδου, σύμφωνα με τον κ. Κακούρη, είναι πως το επόμενο χρονικό διάστημα η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί και θα υπάρξουν και ανοδικές μικρές τάσεις στη ζήτηση.

Πλέον όμως, λόγο του ασταθούς περιβάλλοντος του πετρελαίου διεθνώς, δεν μπορούν να είναι σίγουροι για τίποτε οι βενζινοπώλες, αλλά ούτε και να προβλέψουν με ασφάλεια πως θα κινηθεί η αγορά το επόμενο χρονικό διάστημα!

Η εκτίμηση αυτή που έχουν στην παρούσα χρονική στιγμή αφορά την εορταστική περίοδο και ίσως – ίσως κάποιες ημέρες αργότερα, μέχρι να διαμορφωθούν οι όποιες συνθήκες προκύψουν μετά τη λήξη των εορτών και πάντα σε συνάρτηση του πως θα είναι η τιμή πώλησης των καυσίμων στην Ελλάδα!

Σε συνδυασμό με την εορταστική περίοδο και την παράδοση πως οι οικογένειες αυτές τις ημέρες συγκεντρώνονται περισσότερο στο σπίτι, το πετρέλαιο είναι η πιο αποδοτική και οικονομική μορφή θέρμανσης, όπως τονίζουν οι βενζινοπώλες, σε σχέση με το ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”    

Κορονοϊός – Αρνητικό ρεκόρ: 258 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, 21.657 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr