ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠετρέλαιο θέρμανσης: «Ποδαρικό» το 2023 με αύξηση

Πετρέλαιο θέρμανσης: «Ποδαρικό» το 2023 με αύξηση

Πετρέλαιο θέρμανσης: «Ποδαρικό» το 2023 με αύξηση

Πετρέλαιο θέρμανσης: «Ποδαρικό» το 2023 με αύξηση. Οι επιδοτήσεις φεύγουν, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία συμπληρώνει πως νωρίτερα στα πρατήρια του Αγρινίου υπήρξε αύξηση της τάξεως του 15% στις προμήθειες από τους καταναλωτές

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

«Φωτιά» θα είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από τις επόμενες ημέρες για τους περισσότερους καταναλωτές στην Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Ελλάδα! Καθ’ όλη την διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας όπου αναμένεται τα βενζινάδικα να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή θα αυξηθεί κατά μέσο όρο 30 λεπτά στην Αιτωλοακαρνανία.

Τόσο στο νομό, όσο και πανελλαδικά η αύξηση οφείλεται σε δύο λόγους: «Ψαλιδίζεται» η κρατική επιδότηση και ταυτόχρονα σταματά η παροχή της έκπτωσης από τα διυλιστήρια προς τις εταιρείες.

Με αυτά τα δεδομένα η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ανέλθει περίπου στο 1,30 ευρώ ανά λίτρο από το 1,16 ευρώ που ήταν στις 30 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, φαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι φρόντισαν κατά την εορταστική περίοδο να συμπληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης που έκαψαν και έτσι, σταδιακά και με την βοήθεια του καιρού που δεν υποχρεώνει τους καταναλωτές να κάνουν μεγάλη χρήση του πετρελαίου θέρμανσης, έχουν καταφέρει να φουλάρουν τις δεξαμενές τους!

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης μιλώντας στη «Σ» παρουσίασε την εικόνα στο νομό κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα του 2022, όπως επίσης και τα όσα είναι γνωστά για το επόμενο χρονικό διάστημα του 2023.

Συγκεκριμένα ο κ.Κακούρης τόνισε:

Πετρέλαιο θέρμανσης: «Ποδαρικό» το 2023 με αύξηση
Ο Δημοσθένης Κακούρης

«έχουμε αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης. Θα πάρουν πίσω την επιδότηση στην αντλία και συγκεκριμένα τα 10 από τα 25 λεπτά της επιδότησης και θα μείνουν τα 15 λεπτά της έκπτωσης επί της αντλίας μέχρι και στις 31/03/23.

Επιπλέον, θα έχουμε αύξηση κατά 3,5 λεπτά στο δώρο των διυλιστηρίων που ήταν 6 λεπτά και πριν 15 ημέρες αφαίρεσαν τα 3 λεπτά και άφησαν τα υπόλοιπα 3 λεπτά. Επίσης, τα 10 λεπτά κρατικής έκπτωσης στο λίτρο από την 01/01/23 δεν τα έχουμε. Συνεπώς αναμένεται αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης και από 1,15 το λίτρο που ήταν μέχρι και τις 31/12/22, να το δούμε τις επόμενες ημέρες περίπου στο 1,30 λεπτά το λίτρο. Η αύξηση αυτή θα ξεκινήσει ανάλογα με το πότε θα αρχίσουν να εφοδιάζονται τα πρατήρια με πετρέλαιο θέρμανσης.

Αύξηση δηλαδή 10 λεπτά στην επιδότηση επί της αντλίας και 3,5 λεπτά αύξηση από τα διυλιστήρια επί της ουσίας.

Οι περισσότεροι καταναλωτές εφοδιάστηκαν πετρέλαιο κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ενώ αρκετοί φουλάρισαν τις δεξαμενές τους στο τέλος του 2022, διότι ήταν γνωστό ότι θα αυξηθούν οι τιμές το νέο χρόνο. Ο καιρός επίσης βοηθάει τους καταναλωτές στο να μην υπάρχουν ανάγκες μεγάλες προς το παρόν για θέρμανση.

Η αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης στην Αιτωλοακαρνανία θα αρχίσει σταδιακά να φαίνεται από 03/ με 04/01/23 μέχρι και το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, η οποία θα είναι κατά μέσο όρο 30 λεπτά αυξημένη.

Μέσα στις γιορτές υπήρξε αύξηση της τάξεως του 15% του ποσοστού των οικογενειών που προμηθεύονταν πετρέλαιο θέρμανσης, με σκοπό να συμπληρώσουν την δεξαμενή τους, να συμπληρώσουν το πετρέλαιο που έκαψαν πριν αυξηθεί η τιμή του.

Το επόμενη διάστημα του Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο καιρός, αλλά πλέον ο καταναλωτής βάζει πετρέλαιο θέρμανσης για να καλύψει τις ανάγκες τους και μόνο, δεν υπάρχει πλέον το γέμισμα της δεξαμενής, πλην ελάχιστων περιπτώσεων.

Ο κόσμος διαθέτει περίπου 300 ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης πλέον, αυτό το ποσό θεωρούνται πλέον από τα μεγαλύτερα που διατίθενται. Οι τιμές θα έχουν ελαφρά αύξηση το επόμενο διάστημα και θα πρέπει οι καταναλωτές που δεν έκαναν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης να το κάνουν, γιατί παρατάθηκε η προθεσμία. Μπορούν και τώρα, συνεπώς να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «my θέρμανση» και να δουν αν είναι δικαιούχοι. Η προμήθεια του πετρελαίου πρέπει να είναι μέχρι και τις 31/03/23 για να μπορέσουν να πάρουν το επίδομα θέρμανσης».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο βασικός μισθός ανεβαίνει από Απρίλιο αλλά… αρκεί;

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ