ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΙταλία: Πέθανε στα 87 ο πάμπλουτος ιδρυτής της Luxottica, Λεονάρντο Ντελ Βέκιο

Ιταλία: Πέθανε στα 87 ο πάμπλουτος ιδρυτής της Luxottica, Λεονάρντο Ντελ Βέκιο

Ιταλία: Πέθανε στα 87 ο πάμπλουτος ιδρυτής της Luxottica, Λεονάρντο Ντελ Βέκιο

Ο Ντελ Βέκιο αποτέλεσε μια από τις πιο χαρακτηριστικές ιστορίες ανθρώπου που ξεκίνησε από το μηδέν και έγινε δισεκατομμυριούχος, στη μεταπολεμική Ιταλία.

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρόεδρος της εταιρείας κατασκευής γυαλιών EssilorLuxottica και ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ιταλίας, Λεονάρντο Ντελ Βέκιο, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.

Δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο από την εταιρεία του για την εξέλιξη αυτή, ωστόσο πηγή κοντά στον «αρχιτέκτοντα» της γνωστής μάρκας οπτικών επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα.

Ο Ντελ Βέκιο πέρασε την παιδική του ηλικία σε ορφανοτροφείο και έφτασε να συγκεντρώσει μια περιουσία δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια από τις πιο διάσημες ιστορίες ανθρώπου που ξεκίνησε από το μηδέν και έγινε δισεκατομμυριούχος, στη μεταπολεμική Ιταλία.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας ίδρυσε τη Luxottica το 1961 και «έχτισε» μια εταιρεία στην οποία ανήκει η μάρκα Ray-Ban, ενώνοντας τις δυνάμεις του με τη γαλλική Essilor, σε μια μεγάλη συγχώνευση το 2018. Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει σκελετούς για πολυτελείς οίκους όπως η Armani και η Prada, εκτός από την κατοχή επωνυμιών όπως η Ray-Ban, έχει περισσότερους από 180.000 υπαλλήλους και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.

Η Essilor Luxottica είναι η κορυφαία εταιρεία λιανικής πώλησης γυαλιών στον κόσμο και ο μεγαλύτερος παραγωγός διορθωτικών φακών.

Η επιρροή του επεκτάθηκε πέρα από τη δική του επιχείρηση, καθώς πέρα από την εξαγορά συναφών εταιρειών, επεκτάθηκε και στο λιανεμπόριο.

Πηγή: protothema.gr

Αγρίνιο: Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Γεωργία Νταγάκη σε μια συναυλία γεμάτη πάθος και αλήθεια στις 7 Ιουλίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ