ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠέσαμε από τα σύννεφα με την άδεια του ΚΑΠΗ, δεν είχαμε ακούσει ξανά για…γιαλαντζί άδειες

Πέσαμε από τα σύννεφα με την άδεια του ΚΑΠΗ, δεν είχαμε ακούσει ξανά για…γιαλαντζί άδειες

Πέσαμε από τα σύννεφα με την άδεια του ΚΑΠΗ, δεν είχαμε ακούσει ξανά για…γιαλαντζί άδειες

Πέσαμε από τα σύννεφα με την άδεια του ΚΑΠΗ, δεν είχαμε ακούσει ξανά για…γιαλαντζί άδειες

Στην ιστορία που προέκυψε με το έλλειμμα άδειας λειτουργίας του ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου και το γεγονός ότι λειτουργούσε με άδεια καφενείου, ήδη ο (αδάμαστος) λαός του Αγρινίου αντιδρά όπως θα αντιδρούσε ο αντίστοιχος σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

Θυμηδία, σκέτος χαβαλές ή/και ηθικολογία. Ατέλειωτη ηθικολογία και αγανάκτηση με μπόλικη νομιμοφροσύνη. Ανάθεμα για τους θεσμούς που κοροϊδεύουν τον πολίτη και δεν τηρούν την ηθική και νομική τους δέσμευση όπως αυτή ορίζεται από το ιερόν Σύνταγμα και την Διεθνή Χάρτα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κι άλλα ανάλογα βαρύγδουπα!

Να πέφτεις κάτω από τα γέλια, αναλογιζόμενος για ποια χώρα μιλάμε! Από την μία, ξεχνώντας όλους αυτούς τους εκλεγμένους ποιος τους βάζει στη θέση τους, λες και είναι κάποιος άλλος λαός που ψηφίζει αυτούς που διαχρονικά κυβερνούν αυτό τον τόπο ζητώντας ρουσφετάκια, τακτοποιήσεις και τόσα άλλα, συχνά επειδή δεν γίνεται αλλιώς, να το πούμε κι αυτό.

Μοιάζει να έχουμε πάθει όλοι μας μαζική αμνησία, ξεχνώντας πως έχουμε φτιάξει τα αυθαίρετά μας ή πως έχουμε στήσει τις επιχειρήσεις μας εδώ και δεκαετίες.

Το γεγονός ότι μεγάλωσε όλη η γενιά των νεοελλήνων μέσα στα μαγαζιά διασκέδασης και στα καφέ που όχι απλά δεν είχαν ηχομόνωση ή πυρασφάλεια αλλά δεν είχαν καν άδεια λειτουργίας ούτε άδεια για να έχουν καν ηχεία! Κι όμως, αναστέναζαν τα σπίτια και οι γειτονιές και οι ρούγες στο κέντρο του Αγρινίου (κι αναστενάζουν ακόμα) από το κλαμπινγκ και τα live και όλα τα συμπαρομαρτούντα!

Ξεχάσαμε πολύ εύκολα πόσα κλαμπ λειτουργούσαν με άδεια ζαχαροπλαστείου ή …πιτσαρίας; Ξεχάσαμε ότι περνούσε η αγορανομία ή άλλος έλεγχος κι ανάμεσα σε σφηνάκια, χαρτοπετσέτες στον αέρα και τσιφτετέλια, ζητούσε να δει το… παρασκευαστήριο κι έβλεπε έναν θερμοθάλαμο σαν αυτόν που έχουν τα σχολεία με μια πίτσα ναπολιτάνα μέσα; Κι όλα ήταν καλώς καμωμένα, ε; Μην πούμε για άδειες και πολεοδομίες και ψευδοκατασκευές κι άλλες πονεμένες ιστορίες.

Έχουμε πολύ πλάκα τελικά. Γι’ αυτό είχαν εξοργιστεί όλοι τότε με το περίφημο “μαζί τα φάγαμε” του Πάγκαλου. Έλεγαν κάποιοι, “όχι εγώ δεν τα έφαγα”… Μόνο που ο Πάγκαλος (άσχετα από το πόσο μαντάρα τα έκανε στα πόστα που υπηρέτησε) είχε πει την φράση “μαζί τα φάγαμε, εσείς μας ψηφίζατε κι εμείς σας διορίζαμε”!

Καλά να ‘μαστε, να υποκρινόμαστε και να κάνουμε τις δουλίτσες μας, με άλλα λόγια.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Το κόστος παραγωγής «φαίνεται» για καιρό μετά την πτώση των τιμών της ενέργειας 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ