Περού: Τα ακριβά ρολόγια της προέδρου Μπολουάρτε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας

Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της προέδρου της χώρας, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία του Περού, καθώς η Ντίνα Μπολουάρτε φέρεται να φόραγε ακριβά ρολόγια, χωρίς να…

peruvian-president-dina-boluarte-gives-a-thumbs-up

Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της προέδρου της χώρας, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία του Περού, καθώς η Ντίνα Μπολουάρτε φέρεται να φόραγε ακριβά ρολόγια, χωρίς να έχει δηλώσει την απόκτηση τους ούτε την προέλευση των χρημάτων, την περίοδο που ήταν υπουργός.

Η έρευνα άρχισε έπειτα από δημοσίευμα του περουβιανού ειδησεογραφικού ιστοτόπου La Encerrona, που άρχισε να δημοσιεύει τη 15η Μαρτίου ρεπορτάζ συνοδευόμενα από φωτογραφίες που εικονίζουν την κυρία Μπολουάρτε να φορά τα ρολόγια όταν ήταν μέλος της κυβέρνησης το 2021 και το 2022.

Αφορά υποψίες για «παράνομο πλουτισμό» και τη μη δήλωση «της απόκτησης ρολογιών Rolex», εξήγησε σε δελτίο Τύπου η εισαγγελία.

Η κυρία Μπολουάρτε διαβεβαίωσε πως έχει «καθαρά χέρια» και ότι δεν έχει παρά ένα ρολόι, κάποιας ηλικίας, αγορασμένο με τις οικονομίες της.

Η πρόεδρος, 61 ετών, είχε ήδη βρεθεί αντιμέτωπη με έρευνα, με ακόμη πιο βαρύ κατηγορητήριο («γενοκτονία», «ανθρωποκτονίες κατά συρροή με επιβαρυντικές περιστάσεις» και «πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών»), μετά τους θανάτους 50 και πλέον ανθρώπων στις ταραχές που ακολούθησαν την ορκωμοσία της, τον Δεκέμβριο του 2022.

Η αρχηγός του κράτους τυπικά έχει νομική ασυλία ως το τέλος της θητείας της, το 2026.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP