ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΗ περίπτωση όσων λένε όχι και στο “ΟΧΙ”!

Η περίπτωση όσων λένε όχι και στο “ΟΧΙ”!

Η περίπτωση όσων λένε όχι και στο “ΟΧΙ”!

Η περίπτωση όσων λένε όχι και στο “ΟΧΙ”!

Όχι πως δεν το ξέραμε αλλά η επέτειος του “ΟΧΙ” μας θυμίζει ότι δεν υπάρχει μια ενιαία Ελλάδα, αλλά διάφορες παράλληλες και καμιά φορά εντελώς παρανοϊκές. Αυτές τις μέρες μπορεί κανείς να διαβάσει για πολέμιους παρέλασης, αν και πολύ πιο υποτονικά από όταν είχε γίνει μόδα, τα χρόνια τις μούντζας και των αγαναχτισμένων (γράφεται με “χι” στην παράξενη γλώσσα των διεθνιστών).

Να διαβάσει για πολέμιους σημαίας στο μπαλκόνι ή και για πολέμιους των εορταστικών εκδηλώσεων. Όλως περιέργως, δε, αρκετοί από αυτούς τα έχουν μόνο με τις ελληνικές παρελάσεις, σημαίες, εορτές κλπ, αν τους δείξεις μια αντίστοιχη στην Ρωσία, την Παλαιστίνη ή την Βενεζουέλα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ίσα-ίσα που μπορεί να ρίξουν κι ένα ζωηρό “βήμα”!

Το τελευταίο διάστημα όμως έχει γίνει πολύ της μόδας το “γιατί εμείς γιορτάζουμε την έναρξη του πολέμου ενώ οι υπόλοιποι στην Ευρώπη γιορτάζουν το τέλος του;”. Η υπόνοια είναι ότι το κάνουμε για να υμνήσουμε τον Μεταξά, που είναι γνωστό ότι ήταν δικτάτορας και είχε ως πρότυπο τα απολυταρχικά καθεστώτα της εποχής του.

Αρχικά τέθηκε το θέμα αν είπε ο Μεταξάς “όχι” ή κάτι άλλο. Είπε “λοιπόν, έχουμε πόλεμο” που στο συλλογικό ασυνείδητο πέρασε σαν το “ΟΧΙ” της Ελλάδας στους Ιταλούς.

Μετά έπαιξε το θέμα του πως έβλεπε ο Μεταξάς τους Γερμανούς αλλά δεν τράβηξε αυτό γιατί το είχε δηλώσει στους Άγγλους ότι αν δεν στείλουν αληθινό οπλισμό(βρε τι μας θυμίζει αυτό σήμερα…) το μόνο που θα κάνουν είναι να προσκαλέσουν τους Γερμανούς για εισβολή. Και μετά είχαμε μια αμφιβολία για ποιο συμφέρον αγωνιζόταν, πράγμα που ούτε αυτό στέκει μιας και ο Μεταξάς είχε υπογράψει την επανάκτηση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους!

Ο Μεταξάς ήταν ένας αντιδημοκράτης, τελεία και παύλα. Όμως έθεσε την κρίσιμη ώρα την χώρα του στην σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Οπότε τι μένει; Το “γιατί γιορτάζουμε την αρχή κι όχι το τέλος”. Ως απάντηση θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι άλλοι α) δεν έκαναν εμφύλιο αμέσως μετά β)δεν είδαν προσπάθεια ένα μήνα μετά την αποχώρηση των Γερμανών να περάσει η χώρα σε άλλο στρατόπεδο από εκείνο που ήταν και γ) οι πιο πολλοί Ευρωπαίοι αν δεν ήταν σύμμαχοι(ή πρώην σύμμαχοι…) του Χίτλερ, όταν άρχιζε ο πόλεμος δεν είπαν κανένα “ΟΧΙ”, απλά καθόταν κι έβλεπαν την παρέλαση του εισβολέα.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Με δύο λιγότερες έδρες στην Αιτωλοακαρνανία θα κλάψουνε μανούλες

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ