ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΠεριοριστικοί όροι σε Μεσολογγίτες δράστες -Φέρονται να έκλεψαν 220 κιλά ψάρια από το ιβάρι του δήμου Λευκάδας

Περιοριστικοί όροι σε Μεσολογγίτες δράστες -Φέρονται να έκλεψαν 220 κιλά ψάρια από το ιβάρι του δήμου Λευκάδας

Περιοριστικοί όροι σε Μεσολογγίτες δράστες -Φέρονται να έκλεψαν 220 κιλά ψάρια από το ιβάρι του δήμου Λευκάδας

Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στους τρεις άνδρες από την περιοχή του Μεσολογγίου που  συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας 18/9 από άνδρες του Λιμενικού να έχουν αφαιρέσει από το ιβάρι του δήμου Λευκάδας 220 κιλά ψάρια.

Τα στελέχη του Λιμενικού αξιοποιώντας πληροφορίες εντόπισαν το όχημα των τριών συλληφθέντων να κινείται στην περιοχή της Λευκάδας και παράλληλα μια ύποπτη βάρκα να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή «Ιβάρη» Λευκάδας και να προσεγγίζει τις εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας του Δήμου. Λίγο αργότερα, σε παραλία της περιοχής, τα κλεμμένα ψάρια μεταφορτώθηκαν στο ΙΧ των δραστών. Ωστόσο οι Λιμενικοί καιροφυλακτούσαν και έτσι στην πλωτή γέφυρα της Λευκάδας ακινητοποίησαν το όχημα και εντόπισαν σε αυτό 220 κιλά ψάρια και διάφορα ακόμη αλιευτικά εργαλεία.

Στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές. Ωστόσο μετά την απολογία τους με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο δικηγόρος των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, Χρήστος Τσιμπούκης

Ο δικηγόρος των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, Χρήστος Τσιμπούκης, αμέσως μετά την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, μιλώντας στη «Σ» δήλωσε: «από την πρώτη στιγμή με τους εντολείς μου έχουμε αρνηθεί το νομικό χαρακτηρισμό της κατηγορίας, δηλαδή τη νομική βάση της κατηγορίας έτσι όπως έχει αποδοθεί, βάσει της ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί  από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Θεωρώ ότι έχουμε πείσει σε ό,τι αφορά τους νομικούς μας ισχυρισμούς και σήμερα είχαμε αυτή την ποινική μεταχείριση, η οποία εκτιμώ ότι είναι δίκαιη».

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ιβάρι του Δήμου Λευκάδας πέφτει θύμα κλοπής από δράστες προερχόμενους από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου. Ανάλογο συμβάν είχαν σημειωθεί και στα τέλη του 2022.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

Νέες ταυτότητες: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Το κόστος και η χρονική ισχύς

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ