ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠεριορισμοί αλλά και τρεις βουλευτές στους αποδήμους

Περιορισμοί αλλά και τρεις βουλευτές στους αποδήμους

Περιορισμοί αλλά και τρεις βουλευτές στους αποδήμους

Περιορισμοί αλλά και τρεις βουλευτές στους αποδήμους

Θέμα αναλογικότητας, αν ψηφίσουν μόνο τόσο λίγοι

Η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας κάποια χούγια του δεν τα κόβει εύκολα ακόμη κι αν βρεθεί να ζει στο εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τη Ελλάδα ίσως είναι δύσκολο να κόψει τα χούγια του. Το λέμε αυτό, γιατί μέχρι στιγμής μόλις 4.000 απόδημοι έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα για να ψηφίσουν στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Ο Έλληνας όμως είναι της τελευταίας στιγμής. Εξάλλου κάποιοι δεν αποκλείεται να πάρουν το αεροπλάνο και να έρθουν να ψηφίσουν κανονικά, αν και δύσκολα θα το κάνει κάποιος αυτό δύο φορές, αφού οι επερχόμενες εκλογές θα είναι διπλές, λόγω απλής αναλογικής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να ανακύψει από αυτή την ιστορία όμως είναι να τεθεί θέμα αναλογικότητας καθώς στους αποδήμους έχουν δοθεί τρεις βουλευτές Επικρατείας. Όμως ακόμη κι αν πενταπλασιαστεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων στη σχετική πλατφόρμα, με το ζόρι θα «δικαιούνται» ένα βουλευτή….

Η ουσία του προβλήματος όμως είναι μάλλον οι περιορισμοί που έθεσε ο νόμος για την ψήφο των αποδήμων, περιορισμοί που αναδεικνύουν και τη φοβικότητα με την οποία αντιμετώπισε το μεγαλύτερο μέρους του πολιτικού συστήματος το θέμα.

Οι “δικαιούχοι” θα πρέπει να έχουν ζήσει τα τελευταία 35 χρόνια δύο χρόνια στην Ελλάδα και να έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση το τρέχον ή το προηγούμενο έτος. Ε, αυτό δεν το λες «θέλουμε οι απόδημοι να ψηφίσουν»…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Λείπει ακόμη και φάρμακο κατά της επιληψίας από τη αγορά!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ