ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠεριοδεία Μαρίας Τριαντάφυλλου σε πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ)

Περιοδεία Μαρίας Τριαντάφυλλου σε πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ)

Περιοδεία Μαρίας Τριαντάφυλλου σε πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ)

Με το σύλλογο γονέων, τον τοπικό πρόεδρο καθώς και το διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοβεργίου συναντήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Μαρία Τριανταφύλλου. Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν το νομό μας, οι μαθητές του σχολείου του Χρυσοβεργίου, για λόγους ασφαλείας μετακινήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα της Γουριάς.

Η βουλευτής, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση τόνισε πως η πολιτεία σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τους γονείς θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα, ώστε,  να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή διανύουν αρκετά  χιλιόμετρα καθημερινά, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους.

Αμέσως μετά συζήτησε με τους υπεύθυνους της ΜΟΜΚΑ που επιχειρούσαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου εντός της Κλεισούρας αλλά και της κοινότητας των Φραγκουλέικων.

Στη συνέχεια η βουλευτής μετέβη  στο Θέρμο, όπου μαζί με κλιμάκιο του Δήμου επισκέφτηκε  τις κοινότητες Αμβρακιά και Αργυρό Πηγάδι. Εκεί ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης της συγκοινωνίας μεταξύ των χωριών από τους τοπικούς εκπροσώπους των κοινοτήτων. Για τη συνολικότερη εικόνα επεμβάσεων, που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Υποδομών για το  ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου συζήτησε με το Δήμαρχο  Θέρμου κύριο Σπύρο  Κωνσταντάρα.

triantafilloy pligentes

Η βουλευτής δήλωσε πως στους  δύσκολους οικονομικά καιρούς  που διανύουμε,  εξασφαλίζονται  συνολικά  3 εκατομμύρια ευρώ (1,5 εκ για Μελίγκοβα-Αμβρακιά και 1,5εκ για Τριανταφυλέικα –Κοκκινόβρυση) ώστε να ολοκληρωθούν ημιτελή οδικά  έργα του προγράμματος Πίνδος και του δρόμου Μελίγκοβα-Αμβρακιά όπως είχε δηλώσει κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών κύριος Δέδες. Αυτό, υπογράμμισε,   δείχνει τη βούληση της πολιτείας για μια καίρια παρέμβαση. Ωστόσο, χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση, για να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο σύνολο του οδικού δικτύου των χωριών του ορεινού Θέρμου.

Τέλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καινουρίου και ενημερώθηκε για την πρόοδο της καταγραφής των ζημιών στα νοικοκυριά αλλά και τις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων, που διαπερνούν τον οικοδομικό ιστό της κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα  είχε επισκεφθεί επιχείρηση της περιοχής που είχε υποστεί από τη πλημύρα συντριπτικές καταστροφές.

Η κυρία Τριανταφύλλου ανέφερε πως η γρηγορότερη καταγραφή όλως των ζημιών θα επιφέρει συντομότερα τις απαραίτητες αποζημιώσεις στους πληγέντες. Επίσης,  σημείωσε, πως θα πρέπει στο εξής, να συζητήσουμε για μια νέα και συνολικότερη ιεράρχηση παρεμβάσεων, όσον αφορά στην προστασία των κατοικουμένων περιοχών  από τέτοια φυσικά φαινόμενα.

Eπίσκεψη Καραμανλή στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr