ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΠεριοδεία του ΚΚΕ στην Αμφιλοχία: Αναδείχθηκαν βασικά προβλήματα και ελλείψεις υποδομών

Περιοδεία του ΚΚΕ στην Αμφιλοχία: Αναδείχθηκαν βασικά προβλήματα και ελλείψεις υποδομών

Περιοδεία του ΚΚΕ στην Αμφιλοχία: Αναδείχθηκαν βασικά προβλήματα και ελλείψεις υποδομών

Συναντήσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάση με φορείς και συλλόγους

Συνέχεια στην περιοδεία του στην περιοχή της Αμφιλοχίας είχε το απόγεμα του Σαββάτου, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος στο νομό, Νίκος Παπαναστάσης.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων, όπου αναδείχθηκαν σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις υποδομών, που έχουν ανάγκη συνολικά τα λαϊκά στρώματα και στην Αμφιλοχία.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παπαναστάσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και του 3ου Δημοτικών Σχολείων, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ακαρνανίας και των αθλητικών – ποδοσφαιρικών Σωματείων Πυραμίς Σαρδηνίων και Νέος Αμφίλοχος.

Από τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, αναδείχθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, με τους γονείς του 3ου Δημοτικού, να καταγγέλλουν την καθυστέρηση κατασκευής νέου κτιρίου για το σχολείου. Όπως επισημαίνεται εδώ και 20 χρόνια δεν ικανοποιείται η συγκεκριμένη ανάγκη, ενώ το σχολείο στεγάζεται σε κτίριο ακατάλληλο (ήταν παλαιά σπίτι), άνω των 50 ετών.

Αντίστοιχα από τους γονείς του 1ου Δημοτικού, αναφέρθηκε ότι το νεοκλασικό σχολικό συγκρότημα που στεγάζει τα παιδιά τους, δεν καλύπτει πλέον, τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Συνολικά επισημάνθηκε ότι και τα τρία νηπιαγωγεία της Αμφιλοχίας, στεγάζονται σε ακατάλληλα ιδιωτικά, μη κατάλληλα, μισθωμένα κτίρια.

Από την πλευρά των επαγγελματιών, αναδείχθηκαν και τα τελευταία προβλήματα που έχουν προκύψει από τα μέτρα της Κυβέρνησης για την «υποτιθέμενη», από πλευράς της, αντιμετώπιση της πανδημίας. Σημειώθηκαν οι ελλείψεις βασικών υποδομών στην πόλη, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και στη λειτουργία των μικροκαταστημάτων.

Στην ελλιπέστατη έως μηδενική βοήθεια των έως και σήμερα Κυβερνήσεων και των αρμόδιων Υπουργείων, για την οικονομική ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων. Σημείωσαν, πως αυτή η κατάσταση, επιβαρύνει τις λαϊκές οικογένειες που πληρώνουν τα έξοδα για να αθληθούν τα παιδιά τους, αλλά και συνολικά τους συμμετέχοντες στα ερασιτεχνικά σωματεία.

Στις παρεμβάσεις και τις θέσεις του Κόμματος για όλα τα ζητήματα, αναφέρθηκε ο Νίκος Παπαναστάσης, δεσμευόμενος ότι θα γίνουν σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά και Παρεμβάσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κάλεσε, ταυτόχρονα, σε οργάνωση της πάλης και διεκδίκηση της επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και συνολικά των φορέων τους και στην περιοχή.

Στις συναντήσεις, το «παρών» έδωσε, επίσης, η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Αμφιλοχίας, με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Την Κυριακή 14 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Νίκου Παπαναστάση, στο καφενείο «Κ. ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ» στην Αμφιλοχία.

Ανοιχτά τα καταστήματα εστίασης στην Πρέβεζα την Τρίτη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr