ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμος“Περιήγηση” 3.000 χρόνων στο βιβλίο της Φωτεινής Σαράντη για την εξέλιξη του οικισμού της Ναυπάκτου

“Περιήγηση” 3.000 χρόνων στο βιβλίο της Φωτεινής Σαράντη για την εξέλιξη του οικισμού της Ναυπάκτου

“Περιήγηση” 3.000 χρόνων στο βιβλίο της Φωτεινής Σαράντη για την εξέλιξη του οικισμού της Ναυπάκτου

Το βιβλίο της αρχαιολόγου Φωτεινής Σαράντη με τίτλο «Ναύπακτος. Η εξέλιξη του οικισµού από την προϊστορία έως το τέλος του αρχαίου κόσµου» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου «Ναυπακτία» στο Λιµάνι Ναυπάκτου και τη συνδιοργνώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και ο Δήμος Ναυπακτίας.

Η κ. Σαράντη είναι προϊσταµένη του Τµήµατος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων της Εφορείας.

Η αρχαία Ναύπακτος, µία από τις σηµαντικότερες πόλεις και λιµάνια της δυτικής Λοκρίδας και νότιας Αιτωλίας, δεν είναι ευρύτερα γνωστή, σε σχέση µάλιστα µε τον ιστορικό ρόλο που διαδραµάτισε κατά την αρχαιότητα, παρότι ερευνάται αδιάκοπα ανασκαφικά από την δεκαετία του 1960, µέσα από ανασκαφές που διενεργούνται από τις Εφορείες του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού, έχοντας αναδείξει σπουδαία ευρήµατα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, το βιβλίο αποτελεί µία µακρά περιήγηση σε µία περίοδο 3.000 περίπου χρόνων, µέσα από την οποία παρακολουθείται η σταδιακή εξέλιξη του οικισµού και της επικράτειας της πόλης κατά τη διάρκεια των αιώνων και σκιαγραφείται η ιδιαίτερη γεωγραφική και πολιτιστική θέση της στο κέντρο του ηπειρωτικού ελλαδικού χώρου.

Η έκδοση χρηµατοδοτήθηκε µε την ευγενική χορηγία του Ιδρύµατος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο του Βιβλίου-Καρδαµίτσα.

Σύλλογος Μικρασιατών: Επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη για την έκθεση “Μικρά Ασία : Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ