ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠεριφερειακό Συμβούλιο: Ένα σχέδιο για να πείσουμε τους κυβερνώντες

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ένα σχέδιο για να πείσουμε τους κυβερνώντες

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ένα σχέδιο για να πείσουμε τους κυβερνώντες

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Υδροηλεκτρικό Έργο της Μεσοχώρας, συνεδριάζει στο Αγρίνιο τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Είναι προφανές ότι η επιλογή του τόπου της συνεδρίασης στο Αγρίνιο έχει ένα συμβολικό, αλλά κυρίως ένα πολιτικό χαρακτήρα. Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για αρνητική γνωμοδότηση στο έργο είναι δεδομένη. Όμως δεν έχει καμία σημασία στο να αναλωθούμε στα πολλά προβληματικά σημεία της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται υδρολογικά δεδομένα της περιόδου 1975-2004…. Σημασία έχει να γίνουν εκείνες οι ενέργειες που θα πείσουν την κυβέρνηση για εγκαταλείψει τα σχέδια της εκτροπής του Αχελώου.

Τα δικαστήρια διαχρονικά έχουν πειστεί, το δύσκολο είναι να πειστούν οι κυβερνώντες. Τώρα που όλοι ομνύουν ενάντια στο λαϊκισμό ίσως είναι ευκαιρία να αποδείξουν ότι δεν λαϊκίζουν απέναντι στους αγρότες της Θεσσαλίας.

ΥΓ: Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι στα σχεδόν 11 χρόνια της λειτουργίας της αιρετής Περιφέρειας το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτο φορά στο δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr