ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΗ Περιφέρεια μοχλός προβολής και προώθησης των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ολυμπιακής Γης

Η Περιφέρεια μοχλός προβολής και προώθησης των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ολυμπιακής Γης

Η Περιφέρεια μοχλός προβολής και προώθησης των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ολυμπιακής Γης

Έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με συμμετοχές σε αγροτοδιατροφικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικότα τελευταία δύο χρόνια, ιδιαίτερα μετά τη λήξη της πανδημίας.

Με τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των εκθέσεων αγροδιατροφικού ενδιαφέροντος στις οποίες συμμετέχει η ΠΔΕ και η ΑΣ ΠΔΕασχολείταιομάδα εργασίας από έμπειρα στελέχη της ΠΔΕ και των Επιμελητήριο Αιτ/νιας, Αχαΐας και Ηλείας, τα μέλη της οποίας συνεδριάζουν τακτικά με σκοπό το σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων στοχεύοντας στη συντονισμένη και από κοινού προσπάθεια ανάδειξης του αγροδιατροφικού πλούτου και της επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η ΠΔΕ είναι παρούσασε μεγάλα διεθνή εκθεσιακά γεγονότα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τα τρόφιμα και τα ποτά, ενισχύοντας τα τρία επιμελητήρια και τις επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν. Έτσι, η συμμετοχή σε εκθέσεις όπως η Sial στο Παρίσι, η Prowein στο Ντίσελντορφ, η FruitLogistica στο Βερολίνο, η Anuga στην Κολωνία, η Summerfancy στην Νέα Υόρκη, η Gastvrij στο Ρότερνταμ, η SeaFoodExpoAsiaστη Σιγκαπούρη κ.α., έγινε πραγματικότητα διαμορφώνοντας νέες σταθερές για την περιφέρεια τους ανθρώπους του αγροτικού κλάδου.

Παράλληλα, η ΠΔΕ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα έλαβε μέρος σε όλες τις μεγάλες εθνικές εκθέσεις επιχορηγώντας επιμελητήρια και έτσι επιχειρήσεις και παραγωγούς για να αναδείξουν τα ποιοτικά προϊόντα τους και στην εσωτερική αγορά. Η FoodExpo, η Freskon, η Detrop, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η MDFExpoκ.α., αποτελούν εθνικές εκθέσεις με αποτύπωμα που ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας και βρίσκονται στον ετήσιο προγραμματισμό της ΠΔΕ.

Η συνολική επιχορήγηση της ΠΔΕ προς τα επιμελητήρια και τις επιχειρήσεις-μέλη τους ξεκινάει από το 60% και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει και το 100%, δίνοντας έτσι στην τοπική επιχειρηματικότητα τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε εκθεσιακά γεγονότα που αδυνατούσαν. Με αυτόν τον τρόπο, τους τελευταίους 20 μήνες η ΠΔΕ μαζί με τα Επιμελητήρια και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΔΕ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει επιδοτήσει παραπάνω από 150 επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους στις εκθέσεις αυτές.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε πως η συμμετοχή στις διεθνείς και εθνικές εκθέσεις αγροδιατροφής αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία για την ανάδειξη των προϊόντων μας ως προϊόντα σπεσιαλιτέ, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα και των συνδεδεμένων κλάδων, την ανάπτυξη της αναγνωσιμότητας της Ολυμπιακής Γης αλλά και την ανάδειξη της κουλτούρας των ανθρώπων που μοχθούν για να παραγάγουν αυτά τα προϊόντα. Προσέθεσε επίσης, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος που παράγει μια μεγάλη γκάμα αγροτικών προϊόντων μέσα από παραγωγικές διαδικασίες που εξασφαλίζουν την ποιότητα.

Ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας και υπεύθυνος για τη συμμετοχή της ΠΔΕ στις εκθέσεις αγροδιατροφικού ενδιαφέροντος Θεοφάνης Ζαχαράτος τόνισε πως η κατάκτηση νέων και απαιτητικών αγορών είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Για να μπορέσουν τα αγροτικά προϊόντα να αποκτήσουν την αναγνωσιμότητα που αξίζουν απαιτείται η αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων Μάρκετινγκ, προσεκτικός σχεδιασμός κινήσεων και υπομονή. Στον σχεδιασμόπεριλαμβάνονται, η αξιοποίηση των προγραμμάτωνπροβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων, η συμμετοχή σε διεθνείς και εθνικές εμπορικές εκθέσεις και οι επενδύσεις στο brandname «Ολυμπιακή Γη» ώστε τα προϊόντα να αποκτήσουν μια διακριτή και ισχυρή ταυτότητα. Με αυτό το σκεπτικό -και όπως περιγράφεται και στο πρόγραμμα για την επόμενη θητεία- η στήριξη στα αγροτικά προϊόντα, στους επαγγελματίες του πρωτογενούς κλάδου και στην τοπική επιχειρηματικότητα θα ενταθεί.

Νέος κοινόχρηστος χώρος παραδόθηκε στο Μενίδι από την Περιφέρεια

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ