ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Μετά την Αβόρανη σειρά παίρνει το γεφύρι στα «Δύο Ρέματα» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Μετά την Αβόρανη σειρά παίρνει το γεφύρι στα «Δύο Ρέματα» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Μετά την Αβόρανη σειρά παίρνει το γεφύρι στα «Δύο Ρέματα» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ετοιμάζεται επιτροπή η οποία θα ελέγχει και θα παρεμβαίνει – Τι δηλώνει επί του θέματος στη «Σ» ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης

Μετά την γέφυρα της Αβόρανης σειρά έχει το γεφύρι των «Δύο Ρεμάτων»! Αγώνα δρόμου κάνει Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης, με στόχο να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία θα έχει τη δυνατότητα να προβαίνει στους απαραίτητους ελέγχους και παρεμβάσεις σε γέφυρες και γεφύρια της Αιτωλοακαρνανίας και της υπόλοιπης Δυτικής Ελλάδας.

Μετά από την επίλυση του μείζονος ζητήματος που είχε προκύψει στη γέφυρα της Αβόρανης, η Περιφέρεια προσπαθεί ώστε με οργάνωση και αποτελεσματικότητα να λύνει τα προβλήματα που καταγράφονται ανά πάσα στιγμή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που μας απασχολούν σχετικά με τα γεφύρια και τις γέφυρες, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε εμπόδια όπως η γραφειοκρατία και διάφορες διαδικασίες ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα για κάθε περίπτωση. Τα χρήματα είναι περιορισμένα και πρέπει η διαχείριση να είναι χρηστή. Η επιτροπή θέλουμε και πρέπει να έχει τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε κάθε πρόβλημα και γι’ αυτό προσπαθούμε να την «εξοπλίσουμε» και με χρήματα τα οποία θα διατίθενται για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις» δήλωσε στη «Σ» ο κ. Μαυρομμάτης.    

Όπως είχε αποκαλύψει η «Σ» στις 25 Οκτωβρίου, το γεφύρι στα «Δύο Ρέματα» Αγρινίου αποτελεί «κίνδυνο θάνατο» καθώς όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, οι φθορές στα βάθρα είναι εμφανείς. Πρόκειται για ένα γεφύρι από το οποίο καθημερινά διέρχονται δεκάδες οχήματα ενώ πλησίον λειτουργεί παιδικός σταθμός με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ο Χριστόφορος Σπαθούλας, κάτοικος της περιοχής, ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων από τους αρμόδιους αναφέροντας στη «Σ»: «ο δρόμος υπάρχει από το 1958 και ανοίχτηκε από τον πατέρα μου, ο οποίος δώρισε περίπου τρία στρέμματα για να πηγαίνει ο κόσμος στα χωράφια του και να καλλιεργεί. Το γεφύρι έγινε το 1962. Σήμερα, είναι ετοιμόρροπο, καθώς έχουν «φύγει» τα στηρίγματα. Εκτός του γεγονότος ότι δεν έχει πέτρες ή τσιμέντο στη βάση του, όταν βρέχει συσσωρεύει νερό με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος καθώς διέρχονται καθημερινά μεγάλα οχήματα. Οι αρμόδιοι πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα. Όλοι μας όταν το αντιληφθήκαμε και αναστατωθήκαμε, καθώς η υποχώρηση είναι μεγάλη και στις δύο πλευρές και μιλάμε για ένα παλιό γεφύρι, απ’ το οποίο καθημερινά διέρχονται πολλά οχήματα και παιδιά. Είναι ο συντομότερος δρόμος για να συνδεθεί ο κάτοικος του Αγίου Χριστοφόρου, του Αγίου Θωμά και του παλιού Νοσοκομείου με την Καμαρούλα και τα χωριά των πρώην Δήμων Παρακαμπυλίων και Παναιτωλικού. Άμεσα, υπέβαλα αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου, η οποία θα την μεταβιβάσει στην Περιφέρεια που πιθανότατα είναι η αρμόδια για το θέμα. Το ζήτημα όμως είναι σοβαρό και χρειάζεται άμεση κινητοποίηση και όχι γραφειοκρατία».

Κώστας Χονδρός Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2020 – Πώς θα τα εκτυπώσετε

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr