ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΠεριφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Έργα 1,5 εκ. ευρώ για το Πανεπιστήμιο στο Μεσολόγγι

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Έργα 1,5 εκ. ευρώ για το Πανεπιστήμιο στο Μεσολόγγι

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Έργα 1,5 εκ. ευρώ για το Πανεπιστήμιο στο Μεσολόγγι

Πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή έργα 2,8 εκ. ευρώ για το Πανεπιστήμιο Πατρών

Την υποβολή πρότασης για ένταξη τριών νέων έργων του Πανεπιστημίου Πατρών με προϋπολογισμό περίπου 2,8 εκ. ευρώ ενέκρινε ομόφωνα η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποδεικνύοντας την έμπρακτη διάθεσή της να στηρίξει το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μεταξύ αυτών το μεγαλύτερο έργο αφορά στη συντήρηση και αποκατάσταση των βλαβών στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Μεσολόγγι, συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητικών εστιών, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ. Θα γίνουν οικοδομικές εργασίες, μονώσεις, συντηρήσεις και μικροαναμόρφωση χώρων των κτιρίων για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία τους. Επίσης, θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και επισκευής οδών και πεζοδρομίων εντός του χώρου του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου. Τεχνικές εργασίες θα γίνουν και για την ασφαλή λειτουργία των υδραυλικών, αποχετευτικών, ηλεκτρικών και λοιπών εγκαταστάσεων, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διδασκαλίας και παρακολούθησης των μαθημάτων από τους φοιτητές και να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους τους ακαδημαϊκούς χώρους.

Όσον αφορά τα άλλα δύο έργα, αυτά αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού αμφιθεάτρων και αιθουσών για τα νέα κτίρια των τμημάτων Οικονομικών Επιστημών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (προϋπολογισμού 700 χιλ. ευρώ) και τη συμπληρωματική περίφραξη και επισκευές της υφιστάμενης εξωτερικής περίφραξης του Πανεπιστημίου Πατρών (590 χιλ. ευρώ).

Δημήτρης Παπαδάκης-Εφημερίδα Συνείδηση

Μεσολόγγι: Έκλεισε η δομή φιλοξενίας μεταναστών στο “Θεοξένια”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr